Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Circ în Parlament: USR cere sancţionarea lui Radu Cristescu (PSD) pentru violenţă verbală şi hărţuire morală
WhatsApp
Grupul deputaţilor USR a cerut, marţi, conducerii Camerei Deputaţilor sancţionarea deputatului PSD Radu Cristescu pentru violenţă verbală şi hărţuire morală la adresa altor parlamentari. 

Grupul parlamentar al USR de la Camera Deputaţilor a transmis Biroului permanent o sesizare în care îl acuză pe deputatul PSD că a folosit "violenţă verbală, constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective şi calomnie" la adresa unor deputaţi ai Uniunii în timpul şedinţei de plen din data de 27 septembrie.

Potrivit sesizării, Cristescu l-a numit pe Dan Barna "penal", iar despre Stelian Ion a spus că este "ministrul nulitate, care are şi un certificat de handicapat - nu trebuie să îl prezentaţi, că se vede".

Deputaţii USR mai reclamă că Radu Cristescu a spus despre Claudiu Năsui că este "copil de securist" şi că "a furat tac-su la Motorola o grămadă de bani".

Potrivit grupului USR, "referirea la statutul, sau presupusul statut, de persoană cu handicap este de o gravitate deosebită, intrând sub incidenţa legislaţiei speciale OG 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare".

Parlamentarii USR îl acuză, de asemenea, pe Cristescu de "hărţuire morală".

"Faptele săvârşite încalcă dreptul la demnitate al persoanei, iar, prin calitatea persoanelor, aceea de parlamentari, şi circumstanţele în care au fost săvârşite, în incinta Parlamentului şi în faţa întregii ţări, în timpul unei şedinţe publice de plen, aduc o gravă atingere prestigiului instituţiei Parlamentului ca organ reprezentativ suprem al poporului român. (...) Manifestările domnului Cristescu au fost de un nivel josnic, nesocotind atât regulile generale de comportament în societate, cât şi dispoziţiile din Codul de conduită al deputaţilor şi senatorilor, ale Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Statutul parlamentarului", subliniază cei de la USR în sesizarea lor, potrivit Agepres.

Biroul permanent a transmis solicitarea spre analiză Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel