Publicitate
Ciorba grecească de porc este un fel de ciorbă acră, care se face cu smântână și ou și se acrește cu lămâie. Această varianta este o rețetă veche, așa cum a apărut ea în volumul "Îndrumătorul bucătarului și cofetarului" din anul 1955.
- 600 g carne de porc
- 2 cepe
- 2 morcovi
- o jumătate de țelină
- 2 ouă
- o jumătate de pahar smântână
- o jumătate de lămâie
- 1 legatură mărar
- 1 legatură pătrunjel
- sare
Se spală bine carnea, se taie bucățele mici și se pune să fiarbă cu aproximativ 1,5 l de apă și sare.
Când carnea e aproape fiartă se adaugă ceapă tocată mărunt, morcovii tăiați rondele și țelină tăiată cubulețe.
Separat, într-un bol, se bat bine gălbenușurile de ou cu smântână și puțină sare la care se adaugă treptat puțină zeamă din ciorbă (să fie doar puțin călduță) și zeama de lămâie, amestecând încontinuu.
Când ciorba este gata (totul este bine fiert), se ia vasul de pe foc și se adaugă compoziția de gălbenușuri, puțin câte puțin, amestecând permanent
Se potrivește ciorba de sare și se adaugă verdeață tocată mărunt.
Se servește caldă, cu pâne proaspată.
Sfaturi
Cantitatea de zeamă de lămâie o punem după gust, în funcție de cât de acră dorim să iasă ciorba.
------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News