Ciorba de potroace este un preparat tradițional românesc, cunoscut pentru efectele sale anti-mahmureală. Păstrează această rețetă originală românească, scoasă direct din cartea de bucate a Sandei Marin.
- 1,5 l apă
- 1,5 l zeamă de varză
- măruntaie de gâscă sau de curcan
- zarzavat de supă
- 3 linguri orez
- verdeaţă
Spre deosebire de alte rețete de ciorbă acră, ciorba de potroace se face acrește întotdeauna cu zeamă de varză. Acesta este de fapt și secretul efectului anti-mahmureală.
În primul rând, fierbem aripile, picioarele, gâtul şi pipota de gâscă sau de curcan, tăiate în bucăţi potrivite.
Adăugăm un morcov, un pătrunjel rădăcină, un sfert de ţelina şi o ceapă tăiată mărunt. Alegem orezul, îl spălăm și îl adăugăm în oală.
Separat, dăm în clocot zeama de varză, care se toarnă în oală când carnea şi zarzavatul fierbe.
Când totul a fiert, se potriveşte de sare. Se adaugă pătrunjel şi mărar verde tăiate fin.
Înăcrirea la această ciorbă de potroace se face mereu cu zeamă de varză. Se pot folosi potroace de curcan, gâscă, pui sau rață.
Dacă ți-a plăcut această rețetă, descoperă și rețeta de sarmale tradiționale românești, cu varză murată și afumătură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News