Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciolacu susține că a discutat cu ministrul Muncii din Germania despre condițiile de muncă ale angajaților români din această țară
WhatsApp
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut o întâlnire, vineri, cu ministrul federal al Muncii din Germania, Hubertus Heil, cu care a discutat despre susţinerea la nivelul întregii Europe o unei agende sociale puternice. 

"Am avut o discuţie extrem de aplicată cu domnul Hubertus Heil, ministrul federal al Muncii din Germania, un veritabil lider de stânga, împreună cu care am căzut de acord asupra necesităţii de luptă pentru a susţine la nivelul întregii Europe o agendă socială puternică. I-am transmis domnului ministru că, la fel cum social-democraţii germani au impus majorarea salariului minim în această toamnă, PSD a reuşit să-şi convingă partenerii de coaliţie de necesitatea creşterii de la 1 ianuarie 2023 a salariului minim la 3.000 de lei", a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că discuţiile au mai vizat principii comune de protejare a populaţiei şi a economiei în actualul context politic şi economic internaţional.

"De asemenea, am discutat despre principii comune de protejare a populației și a economiei în actualul context politic și economic internațional. Plafonarea prețurilor la energie și gaze, măsură susținută puternic de PSD, este propusă acum de Comisia Europeană drept soluție aplicabilă la nivel european", a menţionat Marcel Ciolacu.

Condiţiile de muncă ale angajaţilor români din Germania au fost şi ele analizate de cei doi oficiali.

"Evident, am abordat și subiectul condițiilor de muncă ale angajaților români din Germania. Mă bucur să constat că dl. Heil a păstrat o strânsă legătură cu ministrul Budăi de când au mers împreună la ferme unde lucrează muncitorii români.Este evident că partidele noastre au aceeași viziune: Europa poate depăși greutățile momentului doar construind mecanisme care să aducă mai multă solidaritate, echitate, capabile să ofere ajutor concret și rapid tuturor cetățenilor săi aflați într-o situație vulnerabilă" a mai scris liderul PSD.

Marcel Ciolacu participă, în perioada 13 - 15 octombrie, la Berlin, la Congresul Socialiştilor Europeni.

Potrivit unui comunicat al PSD transmis joi, Congresul urmează să voteze o rezoluţie privind aderarea României la spaţiul Schengen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel