Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciolacu și Ciucă, întâlnire cu Iohannis înainte de decizia finală pe comasarea alegerilor
WhatsApp
Preşedinţii PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au programată o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, conform unor surse politice.
Iohannis, mesaj emoționant de Ziua Internațională a Romilor: „Toți cetățenii romi vor beneficia de acces egal la educație și alte oportunități” / Foto: Captura Youtube

Această întâlnire vine în contextul unei prime şedinţe a coaliţiei de guvernare pe tema stabilirii calendarului alegerilor şi a unei eventuale comasări, desfăşurată miercuri dimineaţă la Palatul Victoria.

Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au programat să anunţe decizia privind organizarea alegerilor din acest an la ora 19:00, după ce, în cursul aceleiaşi zile, vor avea loc şedinţe separate ale celor două partide pentru a aproba strategia. Aceste informaţii au fost confirmate de reprezentanţii PNL şi PSD, Rareş Bogdan şi Mihai Tudose.

De asemenea, miercuri, de la ora 13:00, este programată o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), la Palatul Cotroceni. Această întâlnire vine într-un moment crucial, în care coaliţia de guvernare trebuie să ia decizii importante legate de organizarea alegerilor şi de strategia politică pe termen scurt şi lung, conform Agerpres.

 

Mesajul lui Dacian Cioloș

 

„PSD și PNL se comasează de frica alegerilor. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt speriați. „Stabilitatea” pe care le-au promis-o românilor, alături de președintele Iohannis, care a creat, girat și protejat alianța PSD - PNL, nu s-a materializat.

În ianuarie, România a avut o rată a inflației de 7%, cea mai mare din UE, dar prețurile unor alimente, de exemplu, au crescut și cu 30% față de 2022. 34,4% dintre români sunt în risc de sărăcie și excluziune socială, cel mai mare procent din UE - 6 milioane și jumătate de români. Pe acest fond, sinistrul partid AUR urcă în sondaje, acoperă cu gălăgie orice fel de dezbatere rațională și așezată și dezbină și mai mult o țară cu răni nevindecate. Ce soluții au PSD și PNL pentru aceste probleme? Ce ne propun? Și de ce nu ne-au arătat aceste soluții imaginare din noiembrie 2021, de când sunt la guvernare împreună?

Incompetența lor a fost mascată de narațiunea „stabilității”. Unde este stabilitatea României, domnilor Ciolacu și Ciucă? Stabilitatea nu s-a materializat pentru că nu a fost niciodată un obiectiv real. Nu pentru România au căutat PSD și PNL stabilitate, ci pentru ei și acoliții lor. Cele două partide nu au găsit valori comune peste noapte.”, scrie acesta pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel