Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciolacu se plnge că aparatul bugetar e unul "ceaușist, comunist" 
WhatsApp
Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că în aparatul bugetar există 16.000 de ordonatori de credite, situaţie care nu există niciunde în lume, iar sistemul bugetar din ţara noastră este unul "ceauşist, comunist".

Ciolacu a fost întrebat, la Antena 3 CNN, dacă desfiinţarea unor posturi de conducere din sistemul bugetar înseamnă că unii oameni vor fi disponibilizaţi.

"Şefii de birou pot să treacă pe funcţii de execuţie. Eu nu vreau să trimit pe nimeni acasă. Eu, în schimb, nu pot să mai accept să fie 16.000 de ordonatori de credite direcţi şi terţiari. Nu există niciunde în lume. Ordonatori de credite înseamnă că eu îmi fac achiziţiile, ca să fac achiziţiile îmi trebuie un contabil-şef, îmi trebuie un jurist, îmi trebuie toate serviciile suport. (...) Statul nu mai trebuie să lase loc de corupţie", a afirmat Ciolacu.

Peste 53 de instituții și mii de angajați în subordinea Ministerului TransporturilorEl a precizat că Ministerul Transporturilor are în subordine în jur de 53 de instituţii, iar acestea se vor comasa.

"Ministerul Transporturilor nu poate să mai continue cu cele 53 de autorităţi şi o să vedeţi că domnul ministru Grindeanu va veni cu reorganizare a ministerului. E normal să se întâmple acest lucru. Nu avem şomaj. Cu toate că au plecat din România peste 5 milioane de români, noi stăm cu şomajul între 1 şi 2% în acest moment. Nu e problemă că rămâne lumea pe drumuri. Există viaţă şi în zona privată, şi eu am lucrat şi în zona privată, nu am avut nicio problemă. Avem un sistem bugetar ceauşist, comunist, în 2023. Nu mai putem. Avem reforme în PNRR. Mergem pe acest drum de modernizare a statului român sau renunţăm? Eu nu pot, de dragul alegerilor, sau de dragul meu, ca om politic, să bag sub preş ce s-a băgat în România de 30 de ani. Nu vreau. Eu nu pot să îmi permit să se blocheze toate fondurile europene. Vorbim de 70 de miliarde de euro. Fără ele România este distrusă. Ne întoarcem în trecut cu 30 de ani", a susţinut premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel