Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciolacu, revoltat de concediile medicale ale românilor: "Nu mai dăm bani pentru tuse și junghiuri"
WhatsApp
Marcel Ciolacu spune că statul decontează concedii medicale anuale de peste un miliard de euro. 
sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul României, Marcel Ciolacu, susține în continuarea varianta impozitării concediilor medicale. 

„Ne-am trezit într-un sistem în care avem 6 miliarde de concedii medicale. Dacă ne uităm pe statistici, suntem cel mai bolnav popor din lume la asemenea dimensiuni. Dacă doriţi ca eu să dau venituri mai mari celui care, cu voia sau fără voia lui a răcit şi stă 5 zile acasă, nu o să o fac.

Aspirina este pe lista de compensate. Să dau şi medicamente compensate pentru tuse şi junghiuri, să plătesc absolut tot şi să suport eu, statul român, la această dimensiune de 6 miliarde de an concedii medicale, nu o să o fac. Şi o să o spun cu toate riscurile, pentru că nu mi se pare corect ca unii să nu muncească și câștige mai mult decât cei care muncesc. Mi se pare o aberaţie”, a spus Marcel Ciolacu în cadrul unei vizite pe care a efectuat-o la spitalul Fundeni. 

Marcel Ciolacu nu vrea nici impozit scăzut pentru cei cu salariul minim pe economie

 

Ciolacu refuză de asemenea ideea ca impozitul pe salariul minim să coboare, pentru că, susține acesta, imediat ar trece o mulțime de români pe salariul minim. Marcel Ciolacu dă de asemenea de înțeles că mulți români care lucrează la privat sunt plătiți în acte cu salariul minim pe economie, restul banilor fiind dați la negru. 

"Eu nu pot să scad în acest moment la venitul minim, pentru că o treime dintre români, în sistemul privat, sunt plătiţi pe venitul minim, ştim cu toţii acest lucru, da. Dacă scad la venitul minim o să ne trezim că sunt două treimi cu venitul minim. Cu alte cuvinte, aceste soluţii empirice, luate după ureche şi doar că dau bine la televizor, eu n-o să le iau. O să vin cu o reformă şi cu un sistem de deduceri la venituri, ceva sustenabil şi ceva exact cum este în ţările dezvoltate. România a depăşit momentul amatorismului", a mai spus Ciolacu.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel