Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciolacu: 'prostii şi tâmpenii' au făcut foştii lideri ai PSD, 'mai ales toţi cei care au pierdut alegerile pentru funcţia de preşedinte'
WhatsApp
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că a avut şi are discuţii cu foşti premieri, printre care şi Adrian Năstase, pentru a îşi aduna informaţia necesară ca să ia deciziile corecte.
Ciolacu, tentativă nereușită de ironie la acuzațiile lui Mircea Geoană: „Am sunat-o și pe Şoşoacă și i-am propus“ - captură foto Sinteza Zilei, Antena 3 CNN

Ciolacu a fost întrebat, la Realitatea Plus, dacă îşi asumă guvernările anterioare ale Partidului Social Democrat. 'Nu îmi aduc aduc aminte de vreo guvernare dezastruoasă a PSD. Nu ştiu, am văzut în ultimul timp că nu îl iubiţi foarte mult pe Adrian Năstase, dar a avut o guvernare de excepţie. (...) Am avut discuţii cu domnul Adrian Năstase şi am discuţii“, a afirmat Ciolacu.

El a mai spus că  „este normal să am discuţii cu toţi foştii prim-miniştri“. „Am avut şi cu domnul Tăriceanu, şi să îmi strâng informaţia necesară să iau deciziile corecte', a menţionat premierul Ciolacu.

Acesta a mai spus că 'prostii şi tâmpenii' au făcut foştii lideri ai PSD, 'mai ales toţi cei care au pierdut alegerile pentru funcţia de preşedinte', citat de Agerpres.

Ciolacu, despre românii din Diaspora: Nu vor să se mai întoarcă doar pentru salarii mai mari. Vor să aibă copiii 'safe'

 

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat despre ce soluții va adopta pentru a-i convinge pe românii din Diaspora să revină în țară. 

Marcel Ciolacu spune că românii din afara granițelor n-ar mai reveni în țară doar pentru salarii mai mari și că ar trebui să se îmbunătățească și serviciile publice. Ciolacu a invocat și o discuție pe care a avut-o cel mai probabil cu premierul Poloniei, țară care de asemenea, a avut un exod al locuitorilor în țările mai dezvoltate. Polonia a reușit să se dezvolte și să determine o parte importantă a celor plecați să revină și să muncească în țara în care s-au născut. 

"Românii nu se vor întoarce numai pentru salarii mai mari. Am avut o discuție cu un prim ministru dintr-o țară dezvoltată din Europa, care tot așa, la un moment dat a fost un exod către alte state europene. Foarte greu s-au întors înapoi. Până nu dezvoltăm serviciile publice, spitalele, educația, creșele... Vedeți că tinerii doresc acum să-și facă o carieră și pe urma o familie. Pentru că nu au garanția unde să lase copilul să fie safe (în siguranță, traducere din engleză - n.r.), că este educat. Am depășit cum am crescut noi [sic!] când rămâneam cu bunici sau... Trăim în altă lume," a spus Marcel Ciolacu la Realitatea TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel