Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciolacu: PNRR conţine zeci de aberaţii şi trebuie spus adevărul, îl susţinem pe premier să facă reparaţiile
WhatsApp
Preşedintele PSD, Marcel Cioalcu, a declarat, joi, la Craiova, că PNRR conţine zeci de aberaţii şi trebuie spus adevărul, cine se face vinovat de toate acestea, pentru că nu PSD era la guvernare şi nici nu a avut acces la acest program, "pentru că a fost secretizat de Cîţu şi de Ghinea".

Ciolacu a mai spus că PSD a decis să intre la guvernare pentru că "lucrurile duceau într-un zid" şi a reuşit să aducă "eficienţă şi echilibru guvernamental" prin măsurile pe care le-a susţinut.

"Cred că lucrurile trebuie spuse foarte clar şi să vedem exact a cui este vina. Vina este a lor. Am intrat la guvernare pentru că lucrurile duceau într-un zid. Am adus coerenţă în actul de guvernare, am adus performanţă, am adus eficienţă şi echilibru guvernamental (...)", a spus Ciolacu, la Craiova, la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Dolj.

 

Energia reprezintă 70% din actuala inflaţie



Acesta a mai afirmat că energia reprezintă 70% din actuala inflaţie din cauza "deciziei de liberalizare haotică a preţurilor la energie".

"Întotdeauna prezentul reprezintă o consecinţă a trecutului. Exact asta ne-a spus Banca Naţională a României. Dacă nu am fi luat măsurile în aprilie, acum vorbeam de o inflaţie de peste 26%. În economie, toate proiectele de ajutor... era un ministru Năsui care schimba noaptea pe calculator cum se accesează anumite fonduri. Pe urmă când am sesizat noi, a împins acel program pe fonduri europene şi au întors în economie 2% din PIB", a mai spus preşedintele PSD.

 

Ciolacu: PNRR reprezintă "bomboana de pe colivă"



Marcel Ciolacu a afirmat că PNRR reprezintă "bomboana de pe colivă", care prevedea îngheţarea pensiilor pe 50 de ani, "prin acel aberant 9,4 din PIB", închiderea termocentralelor, a minelor, fără a veni cu nicio variantă de a pune altceva în loc.

"La agricultură zero lei pentru irigaţii (n.red.: în PNRR), fără subvenţii plătire la timp, fără programe de tineret. Dar acum, între timp ne fălim că avem realizări de modificări fără să recunoaştem cine era la guvernare. Nu era un pesedist prim-ministrul României. Era dl Cîţu, un penelist, preşedintele PNL. Înţeleg şi susţin toate modificările pe care le-am cerut la PNRR. Sunt zeci de aberaţii trecute în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Dar nu sunt eu de vină, nici dvs, că PSD-ul nu a avut acces la PNRR, care a fost secretizat de Cîţu şi Ghinea. De asemenea, nu sunt eu de vină că actuali şi foşti miniştri PNL nu au ştiut ce scrie în PNRR. Cred că trebuie făcute aceste reparaţii, le susţinem, îl susţinem pe primul ministru să facă aceste reparaţii, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să spunem adevărul. Iar când ne lăudăm, ar trebui să avem o mică reţinere, pentru că de fapt modificăm ceva greşit de către dl Cîţu, care era preşedintele PNL. Nu modificăm greşelile vreunui pesedist", a mai spus liderul social-democrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel