Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciolacu, discuții cu UiPath, primul unicorn românesc ajuns la Wall Street, despre digitalizarea statului: „Nu vrem să inventăm roata“
WhatsApp
Premierul Marcel Ciolacu a transmis marţi conducerii UiPath, lider mondial în automatizarea software, că România doreşte să înveţe din experienţa şi modelele de lucru ale acestei companii cu sectorul public din ţări avansate tehnologic şi să preia "un model internaţional de succes în privinţa digitalizării infrastructurii informatice de stat".

"M-am bucurat să discut azi cu conducerea UiPath, liderul mondial în automatizarea software şi o companie creată în România, despre soluţiile necesare pentru a digitaliza sistemele informatice ale statului. Am avut un dialog extrem de deschis şi de pozitiv cu Daniel Dines şi echipa sa, convenind să lucrăm în continuare împreună. Vrem să învăţăm din experienţa şi modelele de lucru ale UiPath cu sectorul public din ţări avansate tehnologic precum Singapore sau Statele Unite. Le-am spus că nu vrem să inventăm roata, ci să preluăm un model internaţional de succes în privinţa digitalizării infrastructurii informatice de stat", a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

El şi-a exprimat certitudinea că UiPath va fi unul dintre partenerii României pe termen lung în această privinţă.

"Cred că este firesc ca România să se bazeze pe Daniel Dines şi tinerii săi, care au construit cu energie, disciplină şi multă pricepere un gigant tehnologic care valorează miliarde de dolari", a mai spus şeful Executivului, citat de Agerpres.

Povestea unicornului românesc UiPath

 

Daniel Dines, un programator român, a reușit să transforme o "idee nebunească" într-un succes impresionant pentru România și industria IT. În calitate de fondator și CEO al UiPath, compania sa a ajuns să valoreze aproape 40 de miliarde de dolari, fiind una dintre cele mai valoroase entități din domeniul software-ului la nivel mondial. Povestea lui Dines a început cu o experiență dificilă în SUA, dar această perioadă l-a inspirat să-și dezvolte propria afacere care a revoluționat modul în care organizațiile automatizează procesele lor. Prin utilizarea inteligenței artificiale și a instrumentelor digitale, UiPath a devenit un lider în automatizarea proceselor de rutină pentru diverse industrii, cum ar fi contabilitatea și resursele umane. De la o "idee nebunească" la o evaluare de piață de aproape 40 de miliarde de dolari, Daniel Dines a demonstrat că perseverența și inovația pot transforma un vis într-o realitate de succes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel