Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciolacu anunță că reorganizează MAE pentru satisfacția românilor din Diaspora 
WhatsApp
Ciolacu anunță o reorganizare a Ministerului Afacerilor Externe pentru a crește gradul de satisfacție a românilor din Diaspora. 

Premierul Marcel Ciolacu a comunicat membrilor comunității românești din Emiratele Arabe Unite că prin planificata reorganizare consulară la Ministerul Afacerilor Externe, autoritățile de la București își propun să satisfacă așteptările românilor din diaspora.

"Am apucat să vorbesc cu puţini dintre dumneavoastră, mai ales cu cei pe energia, mai ales nucleară, şi sunt ferm convins că împreună cu Sebastian Burduja, domnul ministru al Energiei, o să avem multe discuţii (...) Ce mi-a transmis Emirul, Alteţa Sa, că s-a uitat statistic şi a văzut cât de mulţi rezidenţi din România sunt în acest moment în Abu Dhabi şi este clar un trend crescător. Acum e şi de bine şi de rău. Ştiu că aveţi facilităţi fiscale mai bune decât în România, aici, mai ales pe salariu. (...) Şi e normal ca românii să optimizeze fiscal - şi e şi legal, de altfel. (...) Echilibrăm, cumva, conturile externe, prin investiţiile pe care le faceţi dumneavoastră, în exterior. Întotdeauna în economie se găseşte o balanţă. Eu nu vreau decât să vă felicit pentru ceea ce aţi realizat şi veţi realiza aici. Mi-aş dori să veniţi acasă, mai ales experţii din zona nucleară, care au avut la un moment dat un culoar. Şi statul nu a fost atât de inteligent să prevadă aceste valori ale României că vor pleca şi vor migra din România, dacă statul îi neglijează. Avem şi noi de construit reactoarele trei şi patru. Şi sunt ferm convins că, cu noua reorganizare de la Ministerul de Externe, organizarea consulară, să ne mutăm în noi sedii. Încercăm să ne ridicăm la nevoile dumneavoastră", a declarat Marcel Ciolacu.


Ciolacu spune că n-a venit în Qatar să vândă România"Am văzut în ziarele româneşti sau, de fapt, la anumiţi actori politici, că am venit să vindem România. De fapt, România este într-o perioadă de dezvoltare accelerată. De fapt, asta este marea provocare. Sustenabilitatea macroeconomică a României în acest moment stă pe aceste investiţii. Avem investiţii, după ce, anul trecut, cea mai mare a doua creştere economică din Europa s-a bazat, din cifre, pentru prima oară în România, nu pe consum, pe investiţii. Acelaşi lucru dorim să-l facem şi anul acesta şi avem investiţii de aproape 100 de miliarde de lei. E normal că nu putem acoperi toată plaja din fonduri europene sau din bani de la bugetul de stat. Şi atunci, ştiţi şi dumneavoastră, am venit şi am avut discuţii cu o serie de companii importante din Emirate, cu fonduri suverane de investiţii şi sunt anumite proiecte pe care nu le putem face decât prin parteneriate publice-private", a declarat Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel