Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciolacu: Alegeri anticipate vor fi dacă această coaliţie nu va mai funcţiona; eu cred că rotaţia va avea loc
WhatsApp
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în România s-ar putea ajunge la alegeri anticipate în cazul în care nu se va respecta rotaţia premierilor, convenită între PSD şi PNL pentru luna mai a anului viitor, şi, de asemenea, dacă preşedintele Klaus Iohannis nu va nominaliza pentru funcţia de prim-ministru persoana care îi va fi propusă din partea social-democraţilor.

El a fost întrebat, duminică seară, la Antena 3, dacă în PSD a fost analizat şi un scenariu al alegerilor anticipate.

"Alegerile anticipate cred că vor fi doar în cazul în care această coaliţie nu va mai funcţiona. Eu nu mai văd altă construcţie politică care să ducă la o stabilitate politică necesară într-o asemenea perioadă. (...) Eu cred că suntem nişte oameni politici serioşi, care ne vom respecta cuvântul dat şi rotaţia va avea loc în luna mai. Preşedintele României are atribuţiile de a desemna prim-ministrul, dar, în momentul în care există un acord public, de altfel, pe care sunt ferm convins că-l ştie şi preşedintele României, că în luna mai se va face această rotaţie, nu cred că de această dată nu va desemna persoana pe care o va hotărî PSD", a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă şeful statului a fost de acord cu rotaţia convenită în coaliţie, acesta a spus: "Eu cred şi-mi doresc să trăiesc într-o ţară normală, domnul preşedinte Klaus Iohannis nu avea atribuţii să hotărască ce trec preşedintele PSD cu preşedintele PNL şi cu preşedintele UDMR şi cu minorităţile în protocol".

 

România va intra într-o zonă de instabilitate politică



Ciolacu a explicat că un alt scenariu în care se va ajunge la alegeri anticipate ar fi în cazul în care preşedintele Iohannis nu va accepta propunerea PSD pentru funcţia de premier, aşa cum am fost convenită prin protocolul coaliţiei de guvernare.

"Părerea mea e că, în acel moment, România va intra într-o zonă de instabilitate politică şi vom merge la alegeri anticipate. (...) Am înţeles că s-au făcut multe lucruri anormale, am înţeles că preşedintele a ţinut cu un anumit partid politic, dar eu cred că s-a intrat într-o altă epocă", a mai declarat el.

Liderul PSD a subliniat că are o foarte bună comunicare cu premierul Nicolae Ciucă

"Aproape zilnic stăm de vorbă pe probleme mari care sunt atât pe zona legislativă, cât şi pe zona executivă, astfel încât, când se va face rotaţia, să ştim amândoi ce avem de continuat şi ce ne-am asumat ca şi stat. Este pentru prima oară în România, de la Revoluţie, când se întâmplă acest lucru între doi oameni politici, culmea, cei doi oameni politici fiind preşedintele PSD şi preşedintele PNL. Şi mă bucur că am această comunicare cu domnul prim-ministru", a arătat Ciolacu.

Deplasarea comună efectuată alături de premierul Ciucă în Japonia, a adăugat preşedintele social-democraţilor, reprezintă o dovadă de seriozitate politică şi a anunţat că astfel de vizite vor avea loc şi în alte ţări.

 

România trebuie guvernată



"Mai mult, aţi văzut că am avut în Japonia o deplasare comună şi o să mai avem deplasări comune în alte state, pentru că numai aşa putem să demonstrăm că suntem un stat serios, cu oameni politici serioşi, indiferent de discuţii şi de calcule, de procente. În acest moment, România trece prin cele mai mari provocări, avem obligaţia să facem faţă la aceste provocări", a evidenţiat Ciolacu.

Întrebat despre "disensiunile" la zi din coaliţia de guvernare, el a punctat că România trebuie guvernată.

"Ne-am asumat acest lucru. Eu nu am nicio problemă să-mi asum în continuare şi eu cred cu toată tăria că această coaliţie trebuie să funcţioneze cel puţin până în anul 2024 în contextul internaţional actual, fiindcă, altfel, ne batem joc de români", a apreciat Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel