Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciolacu acuză ca prețul gazelor a fost crescut artificial de furnizori
WhatsApp
 Premierul Marcel Ciolacu a remarcat, vineri, că există furnizori care au crescut "nefundamentat" preţurile de furnizare a gazelor naturale, în contextul în care acestea au scăzut în alte state europene.
Care este diferenta dintre un furnizor si un distribuitor de gaze naturale?

El a cerut, în şedinţa Guvernului, ministrului Energiei, Sebastian Burduja, şi Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) să analizeze această situaţie.

"Astăzi alocăm sumele necesare în vederea bunei funcţionări a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat. În paralel, îi cer domnului ministru al Energiei, domnul Sebastian Burduja, să se uite cu atenţie la ceea ce se întâmplă în privinţa preţului la gaze. Am văzut că au apărut situaţii de furnizori care au crescut nefundamentat preţurile, de vreme ce în toată Europa acestea au scăzut. E drept că aceste majorări nu se resimt în facturile populaţiei, unde există plafonare, dar aceste firme vin apoi la stat ca să le decontăm noi diferenţa faţă de preţul plafonat. De aceea, vă rog să verificaţi situaţia şi sper ca şi ANRE să se sesizeze", a transmis Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a calificat, vineri, drept "extrem de importantă" vizita pe care a efectuat-o în SUA, în condiţiile în care au fost setate premisele ca România să devină "un hub de investiţii şi suport logistic pentru marile proiecte americane" din această regiune a Europei.

"Am reuşit împreună cu colegii mei să setăm premisele pentru ca România să devină un hub de investiţii şi suport logistic pentru marile proiecte americane din această regiune a Europei. Există potenţial major pentru investiţii americane în domenii precum energie şi tehnologiile digitale, iar interesul strategic al Statelor Unite faţă de zona Mării Negre înseamnă şi o şansă enormă de dezvoltare pentru portul Constanţa. Avem acum datoria să concretizăm aceste oportunităţi fără precedent", a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel