Rețeta de ciocolată cu caise uscate și nuci va deveni desertul tău preferat. Cu foarte puține ingrediente în doar 10 minute poți face acest desert minunat.
Ingredientele de care ai nevoie sunt următoarele:
50 de grame de ciocolată neagră,
16 caise uscate,
1 linguriță de ulei vegetal,
25 grame de nuci.
Modul de preparare al acestui desert minunat
În primul rând, scoateți sâmburii din caisele uscate și spălați-le. După ce le-ai uscat cu un prosop de hârtie, introduceți câte un miez de nucă în interiorul fiecărei caise uscate.
Puneți caisele umplute cu nucă pe o farfurie.
Clătite super ușor de făcut și foarte pufoase, gata în 10 min! Această rețetă te salvează oricând
Tocați mărunt 25 de grame. Bucățile de ciocolată neagră se pun într-un bol și se topesc la bain-marie.
După ce ciocolata s-a topit, adăugați unei și amestecați bine cu o lingură pentru a integra cele două ingrediente. Adăugați apoi și nucile tocate și amestecați până obțineți un amestec omogen.
Acum tot ce rămâne este să scufundați, pe rând, caisele umplute cu nuci în ciocolată.
După ce ai făcut acest lucru, puneți-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
La final, pune tava la frigider până când ciocolata devine solidă. Serviți aceste bomboane delicioase din ciocolată, caise uscate și nuci. Poftă bună!
De asemenea, puteți prepara și un tiramisu leneș, o variantă extrem de simplă a celebrului desert italian.
Te vei îndrăgosti pe loc de acest preparat, pe cât de simplu, pe atât de gustos.
Tiramisu leneș este o variantă foarte simplă a tiramisu-ului clasic. E gata în doar 10 minute, iar rezultatul va fi, cu siguranță, dragoste la prima degustare.
Ingrediente
- biscuiți sau pișcoturi,
- 200 g de brânză mascarpone,
- 200 ml de smântână proaspătă (sau smântână neîndulcită pentru deserturi),
- opțional poți pune fructe, cum ar fi mure sau cireșe congelate,
- zahăr pudră, după gust,
- cafea rece neîndulcită,
- cacao pentru a decora la final.
10 minute și untul e gata! De astăzi îl vei face doar așa. Se vor linge toți pe degete!
Mod de preparare
Pentru a obține cel mai bun Tiramisu leneș, începem prin a fărâmița biscuiții. Putem folosi un blender sau pur și simplu să-i punem într-o pungă și să-i batem cu un făcăleț/sucitor. Atenție aceștia nu trebuie fărâmițați complet, ci doar trebuie să avem bucăți mici.
Batem smântâna pentru frișcă cu puțin zahăr pudră folosind mixerul electric. Într-un castron separat, amestecăm crema mascarpone pentru a o înmuia. Apoi încorporăm frișca, amestecând cu o spatulă ușor, de jos în sus.
Dacă aveți fructe congelate și doriți să le adăugați, acestea trebuie dezghețate înainte. Le punem într-o pungă la temperatura camerei timp de câteva ore, sau le putem pune în frigider cu o seară înainte.
Acum a venit momentul să asamblăm. Luăm paharele sau recipientele pe care ne-am decis să le folosim și punem ingredientele în următoarea ordine: biscuiții fărâmițați, câteva linguri de cafea neîndulcită, cremă, fructe. La final, decorăm desertul cu pudră de cacao sau cu ciocolată rasă.
Pentru a obține maximum de arome, înainte de a fi servit acest Tiramisu leneș se acoperă cu folie alimentară și se lasă să stea o oră la frigider. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News