Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China suspendă oficiali pentru că au "ignorat" presupusa răpire a unui bebeluș
WhatsApp
China a suspendat doi oficiali din domeniul sănătății dintr-un județ din sudul țării pentru că au "ignorat" cazul unui băiețel care ar fi fost răpit de la părinții săi de către oficialii locali în anii 1990.
China suspendă oficiali pentru că au "ignorat" presupusa răpire a unui bebeluș / Foto: Unsplash

Părinții acestuia au cerut recent poliției din provincia Guangxi să investigheze. Dar un birou local de sănătate a refuzat să examineze cazul, spunând că băiatul a fost luat din cauza "realocării sociale" în cadrul fostei politici chineze a copilului unic.

Cazul a stârnit indignare față de autorități pe rețelele de socializare, conform BBC News.

Multe persoane din mediul online au criticat regulile stricte din cadrul politicii copilului unic la momentul respectiv, numind incidentul un "caz flagrant de trafic de persoane".

De asemenea, acesta vine după știrile recente despre o mamă chineză care a fost filmată închisă într-o colibă din sat, care a stârnit discuții despre traficul de persoane în zonele rurale din China.

 

„Nu este acesta trafic de persoane?”

 

La începutul acestei săptămâni, o scrisoare de la biroul local de sănătate din județul Quanzhou a devenit virală pe rețelele de socializare chinezești. Scrisoarea a fost scrisă ca răspuns la cererea unui cuplu de a deschide o anchetă în cazul celui de-al șaptelea copil al lor, pe care îl suspectau că a fost răpit în anii 1990.

Cuplul - supranumit Tang și Deng - ceruse ca poliția să cerceteze un grup de foști oficiali locali.

Potrivit presei locale, părinții au declarat că nu au încetat niciodată să își caute copilul și că au trimis numeroase plângeri la diferite departamente guvernamentale.

La 1 iulie, biroul local de sănătate a răspuns și a declarat că nu se va efectua o anchetă, deoarece copilul nu fusese răpit, ci luat de autoritățile de atunci pentru "realocare socială".

Autoritatea a adăugat, de asemenea, că nu există nicio evidență a "locului unde se află copiii care au fost realocați pentru comoditatea activității de planificare familială desfășurată în întreaga țară", potrivit publicației de stat Global Times.

Scrisoarea a devenit rapid virală, deoarece mulți au condamnat politica, iar alții au evidențiat utilizarea termenului de "realocare socială".

 

China suspendă oficiali pentru că au "ignorat" presupusa răpire a unui bebeluș

 

În cadrul politicii cu un singur copil impusă în 1979 și, mai târziu, a politicii cu doi copii, familiile se confruntau cu amenzi mari și alte pedepse pentru a avea mai mulți copii.

În general, guvernul a aplicat această politică prin oferirea de stimulente financiare și de angajare celor care se conformau, prin punerea la dispoziție pe scară largă a contraceptivelor și prin amendarea celor care încălcau regulile.

În unele momente, au fost folosite și măsuri mai coercitive, cum ar fi avorturile forțate și sterilizările în masă.

Potrivit unui raport al New York Times din 2011, cel puțin 16 copii au fost sechestrați de funcționarii de planificare familială între 1999 și sfârșitul anului 2006. Raportul susține că oficialii guvernamentali locali au folosit copiii ca "sursă de venit", dându-i adesea spre adopție dacă familiile lor nu puteau plăti amenzile. Nu este clar cât de răspândit a fost acest tip de comportament al funcționarilor.

Pentru a încerca să stopeze scăderea abruptă a ratei natalității, la 1 ianuarie 2016, China a renunțat la politica copilului unic în favoarea unei politici cu doi copii. Aceasta a fost eliminată în 2021, permițând cuplurilor să aibă până la trei copii, dar aceste măsuri nu au reușit să oprească încetinirea natalității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel