Chifteluțele italiene sunt un aperitiv perfect. Vă invit să încercați această rețetă tradițională italiană însoțită de un bun sos de roșii italian. Aceleași chiftele în sos de roșii pot fi folosite pentru un preparat delicios de paste, veți avea o farfurie cu spaghete de film.
S-ar putea să vă întrebați ce este special la chiftelele italiene față de cele românești. Înțeleg, este o întrebare destul de normală. După cum veți vedea în ingrediente, se pune parmigiano ras sau brânză pecorino (brânză veche de oaie). Aceste brânzeturi nu pot lipsi niciodată într-o bucătărie italiană. Veți vedea cum le va da chiftelelor o aromă și o consistență unice.
Ingrediente (nu ezitați să modificați cantitățile de ingrediente în funcție de disponibilitatea pe care o aveți acasă):
500g carne tocată de vită (sau 50% carne de vită și 50% carne de porc)
1/3 pâine veche înmuiată
un cartof fiert mediu
70 g parmiggiano sau brânză veche rasă de oaie
2 ouă
sare
piper
oregano
patrunjel câteva frunze
1 cățel usturoi
vin (opțional)
lapte (opțional)
ulei pentru prăjit
Înmuiați pâinea în lapte sau în apă. Când este foarte moale, strângeți bine, astfel încât să iasă tot lichidul. Puneți toate ingredientele într-un castron și amestecați până când totul este bine încorporat. Dacă aluatul este tare, adăugați puțin vin, lapte sau apă. Dacă este lipicios, adăugați puțin pesmet. Lăsați să stea 10 minute.
Începeți să formați chiftele de dimensiunea unei nuci. Încălziți uleiul și când este foarte fierbinte adăugați chiftelele. Ideal este ca chiftelele să fie aproape acoperite de ulei. Se prăjesc câteva minute, apoi se întorc și se prăjesc încă un minut.
Scoateți-le pe o hârtie absorbantă. Sunt pregătiți să vă bucurați de acest deliciu? Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News