Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Chifteluțe crocante de somon. Un preparat gustos și rapid de pregătit
WhatsApp
Aceste chifteluțe crocante de somon prăjit la tigaie sunt o modalitate delicioasă de a mânca somon conservat. Sunt pline de omega sănătoși pentru inimă și sunt însoțite de un sos răcoritor.
Chifteluțe crocante de somon. Un preparat gustos și rapid de pregătit / Foto: Captură video youtube

Dacă ești un fan al somonului și te-ai plictisit să îl mănânci în salată, această rețetă este perfectă pentru tine! Nu este greu de gătit, iar gustul este absolut genial. Pentru cine știe deja să facă chifteluțele obișnuite din carne de pui sau de porc, cele cu somon vor fi floare la ureche de asemenea. 

Înainte de a citi rețeta, trebuie să știi cât de important și plin de vitamine este somonul, fie el chiar și prăjit!

 

Beneficiile somonului


Somonul este bogat în acizi grași omega-3. O porție de 100 de grame de somon de crescătorie conține 2,3 grame de acizi grași omega-3.

Somonul este bogat în proteine de înaltă calitate. Cercetări recente au constatat că, pentru o sănătate optimă, fiecare masă ar trebui să furnizeze cel puțin 20-30 de grame de proteine de înaltă calitate. Ca referință, o porție de somon de 100 de grame conține 22-25 de grame de proteine.

Somonul este o sursă excelentă de vitamine B (Vitamina B12, Niacină, Vitamina B6, Riboflavină, Acid pantotenic, Tiamină, Acid folic).

Somonul este destul de bogat în potasiu și în seleniu, care este un mineral care se găsește în sol și în anumite alimente.

 

Chifteluțe crocante de somon - Ingrediente 

 

- 170 g de somon sălbatic la conservă, scurs
- 1 lingură de muștar dijon
- 2 linguri de maioneză
- 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
- 2 linguri de ceapă roșie, tocată mărunt
- 1/2 ardei verde mic, tăiat în cubulețe
- mărar după gust
- sare și piper
- iaurt și mărar pentru sos
- 1/2 cană de pesmet 
- ulei de măsline extravirgin pentru prăjit la tigaie

 

Chifteluțe crocante de somon - Rețeta pas cu pas


Combinați toate ingredientele, cu excepția pesmetului și a uleiului de măsline, într-un castron mediu și pasați-le împreună.

Formați chifteluțe mici, puneți-le pe o farfurie și dați-le la frigider timp de 15 minute.

Turnați pesmetul pe o farfurie mică și acoperiți chifteluțele pe toate părțile.

Se încălzește o tigaie la foc mediu-mare și se stropește cu suficient ulei de măsline pentru a acoperi aproape toată tigaia.

Așezați chifteluțele în tigaie (fără a aglomera tigaia) și prăjiți-le aproximativ 2 minute pe fiecare parte, până când devin aurii.

Se transferă pe un prosop de hârtie pentru a scurge excesul de ulei și se repetă cu restul chifteluțelor, adăugând ulei de măsline după cum este necesar.

Se servesc imediat. Se potrivesc de minune deasupra unei salate cu un sos de iaurt și mărar.

 

------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel