Aceasta este o rețetă tipic grecească care se servește în general cu sos tzatziki și adevărul este că se potrivește excelent întrucât îi oferă suculență și multă prospețime. Este ideal, însă puteți servi cu orice sos vă place.
VEZI ȘI: Prăjitură cu spumă de zmeură. Veți iubi acest desert răcoritor de vară, e un deliciu!
Ingrediente pentru 4 persoane:
500 g carne tocată (amestec vită - porc)
1 ou
4 căței usturoi
câteva frunze pătrunjel proaspăt
jumătate de ceapă
3 linguri pesmet
măsline umplute cu ardei roșu
150 g brânză feta
sare
piper
3 - 4 linguri făină
ulei măsline pentru prăjit
Începem prin a toca mărunt ceapa, usturoiul și pătrunjelul. Apoi le vom pune într-un castron lângă carnea tocată, pemetul și oul. Adăugați sare și piper și amestecați până totul se omogenizează.
Formăm chiftelele cu mâna umedă pentru a ne fi mai ușor să le modelăm.
Tăiem brânza în cubulețe și umplem jumătate din chifteluțe cu feta și cealaltă jumătate cu o măslină. Rulăm chiftelele din nou asigurându-ne că umplutura este complet acoperită, astfel încât să nu iasă la gătit.
Trecem fiecare chifteluță prin făină și le prăjim în ulei încins. Când devin aurii le scoatem pe o hârtie absorbantă.
Le servim alături de sosul care ne place.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News