Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Chiftele grecești, suculente și irezistibile. Ingredientele care le fac unice
WhatsApp
Chiftelele grecești sunt perfecte pentru a le servi ca felul doi de mâncare cu o salată sau ca o gustare lângă o bere rece. Chiftelele grecești surprind cu două ingrediente care le fac irezistibile și unice.
CHIFTELE GRECEȘTI suculete și irezistibile. Ingredietele care le fac UNICE

Aceasta este o rețetă tipic grecească care se servește în general cu sos tzatziki și adevărul este că se potrivește excelent întrucât îi oferă suculență și multă prospețime. Este ideal, însă puteți servi cu orice sos vă place. 

VEZI ȘI: Prăjitură cu spumă de zmeură. Veți iubi acest desert răcoritor de vară, e un deliciu!

Ingrediente pentru 4 persoane:

500 g carne tocată (amestec vită - porc)

1 ou

4 căței usturoi

câteva frunze pătrunjel proaspăt

jumătate de ceapă

3 linguri pesmet

măsline umplute cu ardei roșu

150 g brânză feta

sare

piper

3 - 4 linguri făină

ulei măsline pentru prăjit

 

Chiftele grecești - Mod de preparare

 

Începem prin a toca mărunt ceapa, usturoiul și pătrunjelul. Apoi le vom pune într-un castron lângă carnea tocată, pemetul și oul. Adăugați sare și piper și amestecați până totul se omogenizează. 

Formăm chiftelele cu mâna umedă pentru a ne fi mai ușor să le modelăm.

Tăiem brânza în cubulețe și umplem jumătate din chifteluțe cu feta și cealaltă jumătate cu o măslină. Rulăm chiftelele din nou asigurându-ne că umplutura este complet acoperită, astfel încât să nu iasă la gătit.

Trecem fiecare chifteluță prin făină și le prăjim în ulei încins. Când devin aurii le scoatem pe o hârtie absorbantă. 

Le servim alături de sosul care ne place.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel