Vrei să surprinzi pe toată lumea cu o rețetă ușoară de doar 55 calorii? Ei bine, rețeta pe care o prezentăm azi este chiar ușor de preparat și toată lumea de la masă va fi încântată. Puteți prepara acest fel de mâncare de mai multe ori, fără ca dieta să vă fe afectată. Savoarea lor este ieșită din comun și nu te vei mai opri din mâncat.
Ingrediente (pentru aproximativ 8 chiftele):
- 350 gr legume coapte,
- 90 gr ricotta,
- 3 linguri tărâțe de ovăz,
- sare după gust
Pentru legumele coapte:
- 1 vinete,
- 1 dovlecel,
- 1 ardei,
- 1-2 linguri ulei de măsline,
- o mână de busuioc,
- sare după gust
Mai întâi trebuie să tăiați legumele cubulețe: vinetele, dovleceii și ardeii. Legumele se așează pe o tavă, unsă cu puțin ulei de măsline. Înainte de a da tava la cuptor, legumele se sărează și de peste ele se pune și puțin busuioc mărunțit. După ce sunt gata, legumele se lasă să se răcească.
După ce legumele s-au răcit, puneți jumătate din ele într-un castron, adăugați 3 linguri de tărâțe de ovăz și ricotta. Amestecați cu mâinile compoziția, până când toate ingredientele sunt bine amestecate. Asezonați cu sare și mai amestecați câteva minute.
Încercați și: Focaccia cu dovleac. Pufoasă și delicioasă va dispărea rapid de pe masă. Ai nevoie doar de un bol și o lingură de lemn
Luați o tavă ce copt, pe cate o veți acoperi cu hârtie specială. Formați chiftelele cu mâinile și le așezați în tavă, păstrând o mică distanță între ele. Coaceți chiftelele la 180 de grade pentru aproximativ 20-30 de minute în cuptorul cu convecție. Verificați dacă suprafața chiftelelor a devenit rumenă. În acest moment, veți ști că chiftelele sunt gata.
Vă propunem și: Plăcintă cu cartofi și ceapă. Fără făină și fără drojdie. Are doar 220 de calorii și este apetisantă
Acum poți servi acest deliciu la masă, iar familia ta ca fi încântată. Chiftelele cu legume pot fi servite lângă un sos delicios, din roșii, pe care îl puteți face în casă, în doare câteva minute
Pentru sos aveți nevoie de:
300 gr piure de roșii,
1 linguriță ulei de măsline,
o frunză de busuioc,
un vârf de cuțit de sare,
câteva felii de ardei roșu (opțional)
Sosul se fierbe 10 minute, apoi poate fi turnat peste chiftele rumenite. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News