Atunci când doriți să pregătiți un aperitiv sau o garnitură atractivă și gustoasă, poate pentru a le propune invitaților la o cină, chiftelele de conopidă sunt, cel mai probabil, cea mai bună alegere. De fapt, cu acest preparat, vei face o impresie foarte bună, pentru că toată lumea le va adora, ca să nu mai spunem că vei reuși să faci să le placă și celor care chiar nu vor să mănânce crucifere.
Sunt, de asemenea, ideale pentru copii, astfel încât aceștia să poată mânca aceste alimente într-un mod mai apetisant șisă li se pară atractiv. În plus, aceste chiftele sunt și foarte ușoare și, prin urmare, perfecte dacă ești la dietă, deoarece nu va trebui să renunți la gust pentru a te menține în formă. Sunt foarte ușor de preparat și mai ales foarte rapid, o combinație pe care o putem numi pur și simplu câștigătoare.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 35 minute
Timp total: 50 minute
Dimensiunea porției: 15-20 chiftele
Calorii: 30 per chifteluță
Ingrediente
500 g de conopidă
2 felii de pâine
1 ou
1 cățel de usturoi
un strop de ulei de măsline extravirgin
60 g pesmet
Suficient oregano și ierburi aromatice la alegere
Suficientă sare și piper negru proaspăt măcinat
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Pregătire
* Mai întâi se spală conopida, apoi se usucă buchețelele cu prosoape de hârtie.
* Acum, luați un vas de gătit la aburi, puneți conopida în el și lăsați-o 15 minute.
* Acum se sfărâmă pâinea în blender, se adaugă usturoiul și se mixează până se obține un amestec omogen.
* După ce conopida este gata, se pune într-un castron, apoi se pasează cu o furculiță și se încorporează pâinea și usturoiul tocate.
* Se condimentează cu piper, sare, oregano și curry, se amestecă bine și se adaugă pesmetul pentru a obține un amestec coerent și bine amestecat.
* În acest moment poți începe să modelezi chiftelele, care trebuie să se ruleze în mâini și să fie de mărimea unei nuci.
* Se tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt, se trec chiftelele prin ou și pesmet, se așază în tavă și se stropesc cu puțin ulei.
* La final, se coace în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute la o temperatură de 180°C.
* După ce sunt gata, așteptați un moment să se răcească înainte de a le servi și serviți-le cu un fel principal proteic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News