Pentru a face chifteluțe de conopidă la cuptor, veți avea nevoie de:
500 de grame de conopidă,
300 de grame de cartofi,
100 de grame de pesmet (veți avea nevoie de puțin mai mult pentru a acoperi chiftelele),
40 de grame de mozzarela,
30 de grame de cașcaval ras,
un ou întreg,
puțin ulei de măsline extravirgin
sare și piper negru
cimbru proaspăt.
Dozele indicate sunt pentru aproximativ 20 de chiftele.
Luați conopida și îndepărtați-i frunzele exterioare. Puneți conopida într-o oală plină cu apă și puneți-o la fiert până se înmoaie. Între timp, curățați cartofii de coajă și puneți-i la fiert într-o altă oală. Când cartofii sunt fierți, zdrobiți-i cu o furculiță. Scurgeți conopida din apă doar când este fiartă.
Încercați și: Chiftele magice de dovleac. O gustare originală și delicioasă. Un ingredient secret le face irezistibile
Într-un castron mare, puneți pesmetul, cașcavalul ras, cimbrul, conopida, piureul de cartofi și oul întreg. Se amestecă bine toate ingredientele până se formează un aluat compact.
Ați putea prepara și: Conopidă cu ciuperci la cuptor. Celebra rețetă din cartea de bucate a Sandei Marin
Luați o parte din amestec cu mâinile și formați o sferă. Introduceți o bucată de mozzarella și aplatizați sfera. Repetați pașii, până se termină aluatul. Acoperiți toate chiftelele cu pesmet suplimentar și puneți-le pe o tavă de copt, acoperită cu pergament.
Gătiți chiftelele de conopidă la cuptor la o temperatură de 180° C timp de aproximativ 25 de minute sau până când sunt complet aurii. Serviți-le pe masă cât sunt încă calde. Poftă bună!
De asemenea, puteți prepara și chiftele vegetariene din vinete și linte.
Pentru a pregăti aceste delicioase chiftele vegetariene, să începem cu lintea. Dacă lintea este deja fiartă, avem nevoie de 125 de grame. Dacă folosim line uscată, avem nevoie de 60 de grame pe care trebuie să le fierbem.
Ingrediente:
200 grame de vinete;
60 grame de linte uscată sau 125 grame gătit deja;
1 albuș de ou;
jumătate de ceapă;
50 grame de pesmet;
sare,
ulei de măsline extravirgin.
Chiftele vegetariene delicioase, gata în doar 30 de minute. Cum se fac
Curățăm, spălăm și tăiem ceapa. Într-o tigaie, în care am pus un strop de ulei și două degete de apă, adăugați ceapa și o lăsați pe foc, ca să se înmoaie. Între timp, spălați și tăiați vinetele în cuburi. Adăugați-le la ceapa din tigaie și sărați. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați tigaia pe foc până când vinetele devin moi.
Puneți vinetele răcite într-un mixer, adăugați lintea fiartă și mixați. Este important ca amestecul să nu fie prea fin, ci ușor grosier. Transferați apoi amestecul într-un castron și adăugați albușul. Combinăm jumătate din pesmet și amestecăm totul cu mâinile.
Începeți să formați chiftelele și să le dați prin restul de pesmet. Turnați ulei într-o tigaie și prăjiți chiftelele. Când sunt rumenite uniform, scoateți chiftelele din tigaie pe un prosop de hârtie. În această rețetă puteți înlocui lintea cu năutul. Procesul este același. Odată ce năutul este fiert, îl adăugați în vinete și le mixați. După aceea, formăm chiftelele și le gătim în ulei. Dacă doriți să aveți o versiune mai sănătoasă a acestor chiftele le puteți coace într-un cuptor. Tapetați o tavă de copt cu tigaie cu hârtie pergament, pe care o ungeți cu puțin ulei. Așezați chiftelele pe tava de copt și gătiți-le pentru aproximativ 20 de minute, la 180 de grade. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News