Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Chiftele cu sos de roșii: cum să le faci perfecte, moi și gustoase cu secretul bucătarilor cu experiență
WhatsApp
Cum să prepari chiftele cu sos de roșii cu adevărat uimitoare în cel mai scurt timp? Pentru a mulțumi toată familia prepară chiftelele după rețeta de mai jos, care se face  ușor și rapid.
Chiftele cu sos de roșii, cum să le faci perfecte, moi și gustoase cu secretul bucătarilor cu experiență. Sursa foto: freepik.com

Chiftelele sunt niște biluțe bogate și consistente de carne, care au un gust delicios. Pentru un rezultat optim, evident, carnea tocată trebuie să fie de calitate foarte bună. Odată pregătite, chiftelele cu sos se aduc pe masă însoțite de pâine. Cartofii prăjiți  sunt, de asemenea, foarte populare cu chiftele. 

Plăcinta umedă și moale cu mere, cea mai bună pe care ai mâncat-o vreodată!

Bucătarii cu experiență au dezvăluit un un mic secret pentru ca chiftelele să fie și mai gustoase. În loc de pesmet, poți folosi două felii de pâine veche, înmuiate în prealabil în lapte. Dacă vrei ca sosul de roșii să fie mai cremos, este indicat să treci chiftelele prin făină, înainte de a le prăji în tigaie.

 

Iată toate ingredientele pentru 6 persoane:

750 grame de carne tocată;

2 ouă;

45 grame cașcaval ras;

150 ml lapte;

180 grame pesmet;

sare fină și pătrunjel tocat după gust

 

Pentru sos:

¾ ceapă tocată;

1 morcov și jumătate tăiat în bucăți mici;

600 grame piure de roșii;

ulei de măsline,

sare și piper după gust;

¾ cană de vin alb.

 

Metoda de preparare

 

Pentru a pregăti chiftele cu sos, combină  ouăle cu carnea tocată, apoi adaugă cașcavalul ras și pătrunjelul tocat. Se amestecă și se adaugă și lapte.

În acest moment, adaugă pesmetul, câte puțin, și frământă cu mâinile până vei obține o consistență netedă și uniformă. Alternativ, după cum au spus anterior, poți înlocui pesmetul cu pâine veche, înmuiată în prealabil în lapte.

Iată rețeta pentru cea mai delicioasă salată de vinete. Secretul care îi dă un gust incredibil: maioneza de casă

În acest moment, formează cu mâinile chiftele de mărimea unei nuci. Apoi, într-o tigaie, prăjește ușor ceapa și morcovii într-un strop de ulei. După un timp, adaugă chiftelele și rumenește-le pe toate părțile. Se deglasează cu vinul alb și, apoi, se adaugă piureul de roșii. Gătește, sub capac, 10 minute. Poftă bună!

Salată de icre. Rețeta economică cu pâine, cu care nu vei da greș niciodată 

 

 Se condimentează cu sare și se adaugă puțin piper. Se amestecă din când în când și se lasă la fiert cu capacul pus timp de aproximativ douăzeci de minute.

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

 - https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

 - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel