Dacă ții o dietă, poți pregăti, în doar zece minute chifle, niște delicioase, fără carbohidrați. În plus, fiecare chiflă are doar 45 de calorii. Aceste chifle fabulos de bune te vor uimi. Por fi consumate la micul dejun, prânz sau cină.
Timp de preparare - 10 minute, timp de gătire - 15 minute, timp total - 25 minute, porții - 4 pâini, calorii - 45.
Ingredientele de care ai nevoie:
2 ouă,
2 linguri de brânză,
1 praf de copt,
ulei,
semințe de susan pentru decor.
O tavă se acoperă cu hârtie de copt, unsă cu puțin ulei. Dacă brânza este tare, trebuie topită, apoi răcită.
Albușurile se separă de gălbenușuri. Gălbenușurile se amestecă cu brânza până obții un amestec omogen și fără cocoloașe.
Tartă cu cremă de portocale. Un deliciu din aluat subțire umplut cu o cremă delicată
Albușurile, puse într-un bol mai mare, se mixează cu praful de copt. Ulterior, albușurile se adaugă în vasul cu gălbenușuri. Procedura trebuie făcută foarte ușor, pentru ca albușurile să nu se destrame.
În acest moment, fă chiflele și pune-le în tava acoperită cu hârtie de copt. Chiflele se coc în cuptorul preîncălzit, la 150 de grade, aproximativ 15 minute. Cu cinci minute, înainte de a le scoate din cuptor, decorează-le cu semințe de susan.
Când sunt coapte, scoate chiflele din cuptor, lasă-le să se răcească, apoi servește-le pe masă.
Aceste chifle sunt ideale pentru persoanele celiace, pentru sportivi, dar și pentru cei care urmează diete bogate în proteine și sărace în carbohidrați. Durează doar 10 minute ca să faci chiflele și 15 minute ca să le coci. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News