Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cheesecake spaniol cu zmeură, o nebunie de culori și arome. Nimeni nu va refuza o felie!
WhatsApp
Cheesecake-ul spaniol cu zmeură este o versiune cu totul specială a celebrului cheesecake. Arată atât de bine, că-l poți face în loc de tort la ocazii.  
Cheesecake spaniol cu zmeură

Cheesecake spaniol cu zmeură este o rețetă care te va duce instantaneu cu gândul la vacanță. Este un preparat fresh și, spre deosebire de variantele fără coacere, poate fi savurat și simplu. Baza delicioasă îl face un candidat perfect pentru experimente culinare. Astfel, îi poți face un sos, fie de zmeură, fie de vișine, cu mentă proaspătă și rom.

În varianta de astăzi zmeura este vedeta, însă îl poți lăsa și simplu să îi simți mai bine aroma de caramel.

Deși este nevoie de coacere, este o rețetă foarte simplă, chiar și pentru cei care sunt amatori în bucătărie. Singura problemă este că va trebui să aveți răbdare în timpul în care se răcește. 

Iată cum se face.

Ingrediente


- 1 kg de mascarpone 

- 300 grame zahăr (nu iese foarte dulce)

- apoi 7 ouă

- puțină sare

- 200 ml smântână pentru frișcă

- o lingură amidon alimentar

- extract vanilie

- o picătură esență de rom

Cum faci cel mai bun cheesecake spaniol cu zmeură

 

Se scoate crema mascarpone și se aduce la temperatura camerei, după care începem să-l mixăm singur. Apoi, treptat, adăugăm zahărul, cele șapte ouă și puțină sare. Continuăm să amestecăm bine, apoi adăugăm smântâna pentru frișcă, amidonul alimentar și esențele aromatice. Poți folosi aromă de vanilie sub formă de extract și puțin rom. Dacă nu îți place rom-ul, nu pune. 

Se încinge cuptorul la 200-210 grade, căldură doar jos (fără funcția grill).

Se unge cu unt o formă rotundă și se tapetează cu hârtie de copt. Ideal este să lași hârtia mai mare, ca să poți scoate acest cheesecake spaniol mai ușor din tavă atunci când este gata.

Se coare la mijlocul cuptorului pentru aproximativ 40-45 minute.

Se lasă să se răcească bine până să tăiați, ideal 10-12 ore, peste noapte. Cu siguranță merită așteptarea!

Decorați cu ce doriți. În această variantă, cheesecake-ul este decorat cu zmeură întreagă și gem de zmeură cu fistic.

Hârtia o desprindeți exact în momentul când sunteți pregătiți de savurat.

Decorat frumos, cheesecake-ul spaniol cu zmeură poate înlocui cu succes un tort. Arată cu adevărat festiv.

Poftă bună!

Rețetă de aici.

Dacă ți-a plăcut această rețetă, cu siguranță vei dori să descoperi și crema de lapte, făcută după o rețetă portugheză

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel