Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cheesecake cu Nutella, varianta fără coacere. E desertul perfect de vară
WhatsApp
Cheesecake cu Nutella este un desert fără coacere, pe care îl apreciază atât adulții, cât și copiii. Este desertul perfect, în cadrul căruia tradiția anglo-saxonă este combinată cu binecunoscuta cremă de alune italiană. Rezultatul este genial. 
Cheesecake cu Nutella, varianta fără coacere. E desertul perfect de vară

Rețeta de cheesecake cu Nutella se face foarte ușor, fiind ideală vara, atunci când nu vrem să facem prea cald în bucătărie. Este o prăjitură fără coacere formată dintr-o bază de biscuiți și unt și o cremă pe bază de Nutella, smântână și brânză Philadelphia.

Crema este apetisantă, iar după câteva ore la frigider se solidifică perfect, fără a folosi gelatină, care nu este pe placul tuturor. Câteva alune măcinate ca notă finală și voila, desertul este servit!

Cheesecake-ul cu Nutella este excelent ca desert la sfârșitul mesei sau atunci când ai chef de o gustare răcoritoare în miezul zilei. Este potrivit pentru toate anotimpurile, atât pentru cele mai calde, cât și pentru cele mai reci. Asta pentru că cheesecake-ul este un desert care nu se păstrează în congelator, ci în frigider, ca orice prăjitură cu cremă. 

Iată cum se face.

Ingrediente (pentru o formă de tort de 22 cm)

 

- 180 g de biscuiți digestivi

- 90 g unt

- 450 g Nutella 

-  500 g de cremă de brânză Philadelphia

- 200 ml de smântână proaspătă (sau frișcă)

- 30-40 g miez de alune

Vezi și: Cheesecake cu mix de fructe de pădure. Acesta este desertul verii pe care trebuie neapărat să îl gătești

Mod de preparare

 

Pentru a face cel mai bun cheesecake cu Nutella, mai întâi se toacă fin biscuiții într-un blender, apoi se transferă într-un bol. Acum adăugați untul topit în prealabil (în cuptorul cu microunde sau într-o cratiță).

Se amestecă totul până se obține un amestec omogen și se toarnă într-o formă cu balamale cu diametrul de 22 cm, tapetată în prealabil cu hârtie de copt.

Nivelăm amestecul de biscuiți cu dosul unei linguri pentru a-l compacta și a obține o bază cu formă regulată. Punem blatul la odihnă în frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Cât bltul este la frigider, ne concentrăm să facem crema. Cu ajutorul unui mixer electric, înmuiem crema de brânză Philadelphia, apoi adăugăm Nutella și amestecăm. Separat, batem, tot cu mixerul electric, smântâna proaspătă, apoi o încorporăm în amestecul de Nutella și Philadelphia, amestecând cu o spatulă de jos în sus.

Citește și: Așa faci cea mai tare salată de vinete - Cu siguranță o vei mânca cu bucurie de copil!

Scoatem baza de cheesecake din frigider și o acoperim cu crema proaspăt preparată, nivelând-o bine cu ajutorul unei spatule.

După ce am făcut și acest pas, punem prăjitura la rece în frigider pentru 3-4 ore.

Chiar dacă pare o eternitate, trebuie să avem răbdare să se întărească foarte bine crema, iar rețeta de cheesecake cu Nutella să iasă perfect.

După ce a trecut timpul necesar, putem scoate din frigider cheesecake-ul nostru și îl putem decora după bunul plac cu alune pisate.

Sfaturi și variații

Puteți înlocui brânza Philadelphia cu aceeași cantitate de mascarpone. Nu se recomandă să folosești ricotta, deoarece este prea moale. Pentru o versiune de blat mai "întunecată", folosiți fursecuri cu cacao.

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut această rețetă de cheesecake, atunci cu siguranță o vei aprecia și varianta japoneză, din doar trei ingrediente

 

 

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel