Perfect pentru zilele călduroase, cheesecake cu fructe este un desert fără coacere, ideal pentru o ocazie specială dar nu numai.
Se prepară rapid și ușor, iar noi putem alege fructele care ne plac pentru a completa desertul și îl putem varia, din când în când, pentru a servi deserturi diferite, însă la fel de delicioase. Iată de ce ai nevoie pentru a face cel mai bun cheesecake cu fructe pe care l-ai încercat vreodată.
Pentru blat ai nevoie de:
- 250 g de biscuiți digestivi
- 120 g unt topit
Pentru cremă ai nevoie de:
- 250 g brânză tartinabilă
- 200 g iaurt grecesc
- 250 g brânză mascarpone
- 200 ml de smântână proaspătă
- 1 pliculeț gelatină
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 100 g zahăr pudră
Pentru decorare ai nevoie de:
- 2 felii de ananas
- 1 piersică
- 1 mango
- o mână de afine
- câteva frunze de mentă
- făină de nucă de cocos (opțional)
- Zahăr pudră, după gust
Se mixează biscuiții până se obține un amestec făinos, apoi se transferă într-un bol. Se adaugă untul topit și se amestecă bine. Se toarnă amestecul într-o formă de 22 cm tapetată cu hârtie de copt.
Se nivelează baza cu dosul unei linguri și se lasă să se întărească în frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Se dizolvă gelatina în 2-3 linguri de apă rece.
Într-un bol foarte mare, se amestecă brânza tartinabilă, mascarpone, 150 ml smântână, zahărul, vanilia și iaurtul grecesc. Amestecați bine cu mixerul electric până când obțineți o cremă omogenă, umflată și catifelată.
Puneți gelatina în restul de smântână pe care ați pus-o deoparte și pe care ați încălzit-o ușor în prealabil. Adăugați amestecul peste cremă și amestecați din nou.
Crema obținută se întinde peste baza de biscuiți, se nivelează bine și se pune la frigider pentru cel puțin 3 ore.
Se spală și se usucă bine fructul de mango, piersicile și afinele. Se taie ananasul și mango-ul în cuburi, iar piersica în felii.
Se decorează suprafața prăjiturii după cum doriți, se ornează cu zahăr pudră, frunze de mentă și, dacă vă place, făină de cocos.
Acest cheesecake cu fructe se păstrează în frigider până la servire.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News