Cheesecake cu căpșuni fără coacere este o prăjitură rece: înainte de a o servi, trebuie doar să o lăsăm să se odihnească în frigider câteva ore pentru a se compacta perfect. În această variantă se folosește gelatină dizolvată în două linguri de sos de căpșuni și amestecată în compoziție. Iată cum se face.
- 240 g biscuiți uscați
- 90 g unt
- 10 g gelatină
- 250 g căpșuni + 4 căpșuni pentru decorare
- 500 gr brânză tartinabilă (poți folosi Philadelphia)
- 100 g zahăr pudră
Într-un castron, se pun biscuiții uscați și măcinați anterior și se adaugă untul topit. Se amestecă bine, bine pentru a se omogeniza untul.
Se transferă într-o formă de tort de 24 cm tapetată cu hârtie de copt (pe fund și pe margine), se compactează și se nivelează cu o lingură și se pune la congelator pentru o jumătate de oră sau la frigider pentru o oră.
Gelatina se înmoaie în apă rece timp de 10 minute. Între timp, se spală căpșunile, se îndepărtează frunzele și se mixează până se obține un piure/sos.
Se strecoară cu ajutorul unei site, pentru a obține sucul de căpșuni și a elimina toate semințele. Păstrați-l deoparte, îl vom folosi pentru umplutură și pentru a topi gelatina.
Vezi și: Tartă cu cafea, fără coacere. Un desert proaspăt, de vară, surprinzător de delicios
Luați 3 linguri de suc de căpșuni și încălziți-l câteva secunde în cuptorul cu microunde. Se ia gelatina și se dizolvă în acest suc.
În acest moment, adăugăm brânza în sucul de căpșuni pus deoparte și începem să amestecăm ușor cu ajutorul mixerului electric.
Adăugăm zahărul pudră, gelatina dizolvată în suc și căpșunile. Continuăm să amestecăm bine.
Se toarnă umplutura de căpșuni peste blatul de biscuiți, nivelând-o bine.
Se lasă să se odihnească la frigider cel puțin 4 ore (sau la congelator aproximativ 2 ore) și se decorează, după preferință, cu căpșuni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News