Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cheesecake cu cafea, fără coacere - un desert delicat și aromat 
WhatsApp
Cheesecake-ul cu cafea fără coacere este un desert proaspăt și delicios. Excelent atunci când nu aveți chef să porniți cuptorul sau când temperaturile nu ne permit să facem prea cald în casă.  
Cheesecake cu cafea fără coacere

Rețeta de cheesecake cu cafea fără coacere, cu o bază de biscuiți cu cacao și o umplutură de cremă de brânză, smântână și cafea, este un desert perfect pentru un răsfăț proaspăt după masă. Este o rețetă rapidă și ușoară, potrivită și pentru cei care nu sunt familiarizați cu deserturile.

Pentru a o prepara, începeți prin a pregăti baza prin sfărâmarea biscuiților, care se amestecă cu unt topit și se compactează într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt.

În timp ce baza se odihnește, se pregătește umplutura: o cremă delicată și aromată, acoperită cu un topping genial de cafea. Este un desert de mâncat atunci când soarele strălucește afară, când nu ai chef să pornești cuptorul sau când temperaturile încep să crească.

În rețeta de azi folosim cremă de brânză Philadelphia, dar puteți alege mascarpone, ricotta sau un amestec din cele două. Cafeaua poate fi, bineînțeles, decafeinizată, astfel încât să poată fi consumată și de cei care nu au voie cofeină sau de copii.

Iată cum se face!

Ingrediente (pentru o formă de tort rotundă cu balamale de 22 cm)

 

Pentru blat ai nevoie de:

- 280 g biscuiți cu cacao

-150 g unt

Pentru cremă ai nevoie de:

- 500 g Philadelphia

- 130 g zahăr

- 250 ml de smântână proaspătă

- 40 ml cafea amară

- 10 g gelatină în foi

Pentru topping ai nevoie de:

- 130 g zahăr pudră

- 30 g amidon de porumb

- 30 g unt

- 250 ml cafea neîndulcită

Mod de preparare

 

Mai întâi tocăm fin biscuiții de cacao cu ajutorul unui mixer. Alternativ, putem pune biscuiții într-o pungă de congelator și să-i sfărâmăm cu un rulou sau cu un pahar. Apoi se transferă biscuiții într-un bol, se adaugă untul topit și se amestecă bine cu o lingură.

Se transferă amestecul într-o formă de tort cu balamale de 22 cm. tapetată cu hârtie de copt. Nivelăm baza cu dosul lingurii pentru a obține un strat compact și uniform, apoi o punem la frigider pentru aproximativ o jumătate de oră.

Între timp, înmuiați gelatina în apă rece timp de aproximativ zece minute. Se strecoară bine și se transferă într-un bol cu 50 ml de smântână fierbinte, se amestecă până se dizolvă complet.

Acum ne ocupăm de cremă: amestecați brânza tartinabilă cu un mixer electric, apoi adăugați zahărul. Apoi turnați cafeaua, tot cu telul în mișcare.  Se adaugă și gelatina dizolvată în smântână. Separat, se bate restul de frișcă și se încorporează ușor în cremă amestecând cu o spatulă cu mișcări circulare de jos în sus.

Se ia baza cheesecake-ului nostru și se întinde crema peste ea, nivelând-o cu grijă. Atunci când am terminat punem acest cheesecake cu cafea la frigider să se compacteze cel puțin o oră.

Între timp, pregătim topping-ul: într-o cratiță, cu focul oprit, combinăm zahărul cu amidonul de porumb și turnăm cafeaua. Se amestecă bine, apoi se dă focul la mic, se adaugă untul în bucățele mici și se topește în timp ce se amestecă cu un tel de mână. Se lasă amestecul să se îngroașe câteva minute, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească complet.

După ce s-a răcit, se toarnă toppingul pe suprafața prăjiturii, nivelând cu o spatulă. La final, îl punem din nou la frigider pentru aproximativ 2 ore. După acest timp, cheesecake-ul cu cafea va fi gata de servit, decorat cu câteva boabe de cafea sau cu fulgi de ciocolată.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Pentru un cheesecake perfect și solid, asigurați-vă că gelatina este bine dizolvată în smântână înainte de a o încorpora în cremă.

Dacă nu vă plac biscuiții cu cacao, se pot folosi biscuiții de tip Digestive. Cantitatea de unt care trebuie adăugată nu se va modifica. 

Decorați cheesecake-ul de cafea în orice mod doriți: puteți adăuga bucăți de frișcă sau chipsuri de ciocolată. 

Cheesecake-ul cu cafea se poate păstra la frigider timp de 3-4 zile.

 

--------------------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel