Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cheesecake cu brânză și lămâie. Se prepară ușor și este senzațional de aromat și delicios. Un desert perfect pentru o cină cu prietenii
WhatsApp
Cheesecake cu brânză și lămâie este un desert perfect atunci când simți dorința de a te răsfăța cu ceva dulce. Acest desert se prepară ușor,  însă nu uitași că are de petrecut ore bune la frigider. Munca și răbdarea vă vor fi răsplătite de gustul aromat al acestui desert. 
Cheesecake cu brânză și lămâie. Se prepară ușor și este senzațional de aromat și delicios. Un desert perfect pentru o cină cu prietenii

Cu o baza crocantă și cu o umplutură proaspătă și aromată, acest cheesecake este un desert care le place tuturor. 

Ingredientele pentru baza cheesecake-ului:

180 grame de Digestiv;

150 grame de unt.

 

Ingredientele pentru umplutură:

o jumătate de kilogram de ricotta);

250 de grame de brânză tartinabilă, de exemplu Philadelphia;

150 de grame de zahăr pudră;

90 de grame de suc de lămâie;

coajă de lămâie;

100 de grame de smântână lichidă;

10 grame de gelatina.

 

Ingredientele pentru glazură:

100 de grame de suc de lămâie;

coaja de lămâie;

200 grame de amidon de porumb;

90 de grame de zahăr pudră;

200 de grame de apă;

câteva picături de colorant alimentar galben.

 

Cheesecake cu brânză și lămâie. Pregătirea

 

Începem cu baza. În primul rând, biscuiții se pun în paharul unui mixer, apoi se amestecă până se sfărâmă. După ce ați făcut acest lucru, biscuiții sfărâmați se trec într-un bol destul de mare și se amestecă cu untul topit. Se amesteca bine cu o lingură până se omogenizează.

Vedeți și: Prăjitura care te face să adori lămâia. Este pufoasă, aromată și ușor de făcut

 

Apoi luați o tavă cu pereți detașabili și acoperiți-o cu hârtie de copt. Amestecul de unt și biscuiți se transferă în tavă și se formează baza viitorului desert, nivelând și compactând bine suprafața cu dosul unei linguri. Apoi tava se dă la frigider pentru o jumătate de oră.

 

Citiți și: Cheesecake New York, un desert american fabulos. E senzație!

 

Între timp ne vom ocupa de umplutură. Înmuiați gelatina în apă rece timp de aproximativ zece minute. Ricotta se pune într-un castron destul de mare. Adaugă apoi Philadelphia (sau ce preferați) și amestecați totul cu ajutorul unui tel. Se adaugă, apoi, coaja și zeama unei lămâi. 

 

Puteți încerca și: Șarlotă cu lămâie, fără coacere. Un desert care arată spectaculos și are un gust divin

 

În compoziție se adaugă, apoi, zahărul pudră, continuând să amestecați cu o spatulă. Smântâna lichidă se pune într-o cratiță pe foc. Când dă în clocot, stingeți focul și adăugați gelatina. Ulterior, smântâna răcită se adaugă la compoziția de ricotta, amestecând bine. Scoateți baza desertului din frigider și turnați în ea crema, nivelând bine suprafața. Desertul se dă iarăși la rece pentru minim 2 ore, ca să se întărească.  

 

Vă sugerăm și: Tartă cu ricotta si fistic. Un desert rafinat cu o aromă unică. Secretul cofetarilor italieni a fost dezvăluit

 

După două ore, puteți pregăti glazura. Într-o cratiță se toarnă zahărul pudră și amidonul de porumb, plus 100 de grame de zahăr și 200 de grame de apă și coaja de lămâie. Se amesteca destul de repede cu telul, ca să nu fie cocoloașe, apoi glazura se fierbe la foc mic, circa cinci minute. Adăugați apoi sucul de lămâie. În glazură de toarnă câteva picături de colorant, se amestecă din nou și se lasă să se răcească.

Glazura călduță se toarnă peste cheesecake și se netezește cu o spatulă. Apoi totul se pune din nou la frigider pentru cel puțin încă patru ore. După patru ore, nu va trebui decât să pui pe masă. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel