Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cheesecake cu banane fără coacere. Desertul perfect pentru zilele călduroase de vară
WhatsApp
Nici măcar nu ai nevoie de un cuptor pentru a face acest cheesecake cu cremă de banane! Acesta are o crustă și o umplutură perfect cremoasă. Acoperiți-o cu frișcă și banane proaspete și nu vă veți putea opri la o singură felie!
Cheesecake cu banane fără coacere. Desertul perfect pentru zilele călduroase de vară / Foto: Captură video youtube

Deserturile fără coacere sunt o modalitate atât de ușoară de a pepara o prăjitură atunci când afară e foarte cald! Iar această cremă de banane este absolut genială. Crema de banane este o aromă atât de clasică, încât nu ai cum să nu o adori! 

În mod normal crusta este făcută din biscuiți graham, dar puteți încerca ceva nebunesc, pentru un gust cu adevărat unic: o crustă de Oreo, conform The recipe.

Cheesecake-ul este unul dintre acele deserturi care par pur și simplu rupte din reviste. Plus că nici măcar nu implică cuptorul tău! Odată ce veți încerca acest cheesecake cu cremă de banane fără coacere, veți fi dependenți. Această rețetă este atât de nebunește de delicioasă încât, după ce ai terminat-o, vei dori să o faci săptămânal. Această prăjitură cu brânză din New York este una clasică pentru început!

 

Cheesecake cu banane fără coacere - Ingrediente

  
Pentru crustă: 

- 224 g de firimituri de biscuiți graham (14 biscuiți întregi)
- 67 g de zahăr brun
- 112 g de unt sărat, topit

Umplutura pentru cheesecake:

- 453 g de cremă de brânză, înmuiată la temperatura camerei
- 1 cutie de budincă instant cu cremă de banane
- 60 g de smântână
- 86 g de zahăr pudră
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 90 g de frișcă (40% grăsime este cea mai bună)
- 2 banane, tăiate în felii

Frișca:

- 180 g de frișcă groasă
- 115 g de zahăr pudră
- 1/2 linguriță de extract de vanilie

 

Cheesecake cu banane fără coacere - Metodă de preparare

 

Această prăjitură cu brânză și cremă de banane fără coacere durează doar aproximativ 20 de minute pentru a fi preparată. Restul timpului este de așteptat să se răcească. Acest lucru o face o opțiune excelentă pentru a o face din timp pentru o petrecere sau o reuniune!

Faceți crusta: Pentru crustă, combinați firimiturile de biscuiți graham, zahărul brun și untul topit. Se amestecă până când ingredientele sunt încorporate. Presărați pe fundul și pe părțile laterale ale unei farfurii. Puneți la frigider crusta pregătită până când umplutura este gata. 

Amestecați ingredientele pentru cheesecake: Într-un castron mare, combinați crema de brânză și bateți până la omogenizare cu un mixer electric ținut în mână. Adăugați zahărul pudră, budinca instant cu cremă de banane, extractul de vanilie și smântâna. Bateți ingredientele timp de aproximativ 2 minute, până când se omogenizează și se încorporează. Adăugați frișca groasă și amestecați timp de aproximativ 4 minute până când devine foarte groasă.

Adăugați bananele: Tăiați bananele în felii și puneți-le într-un singur strat pe fundul crustei. Se pune umplutura peste banane și se întinde uniform în tavă. Se acoperă cu grijă cu folie de plastic și se dă la frigider cel puțin 5 ore sau peste noapte.

Se prepară toppingul: Înainte de servire, pregătiți toppingul. Puneți frișca groasă, zahărul pudră și vanilia într-un castron mare de amestecat. Bateți cu un mixer electric de mână sau cu un mixer în picioare timp de aproximativ 4 minute sau până când se formează vârfuri tari. 

Se ornează: Pentru a servi, acoperiți plăcinta cu frișcă și savurați! Ornați cu banane feliate și firimituri de biscuiți graham, dacă doriți!

 

Crusta de oreo - Ingrediente
 

 

- 28 biscuiți Oreo obișnuiți
- 85 g de unt nesărat topit
- 1 vârf de cuțit de sare

 

Crustă de oreo - Instrucțiuni
 

Preîncălziți cuptorul la 170 grade Celsius. Coaceți timp de 10 minute.

Pulsați biscuiții Oreo într-un robot de bucătărie până când fursecurile au devenit o firimitură fină. Se toarnă untul topit și un vârf de cuțit de sare și se amestecă până se combină.

Turnați amestecul de firimituri într-o tavă și presați uniform pe fundul tăvii și pe părțile laterale ale acesteia. Puteți folosi fundul unui pahar plat sau o cană de măsură plată pentru a o presa foarte bine și a obține o crustă frumoasă și uniformă.

Se lasă să se răcească complet înainte de a adăuga umplutura de cheesecake aleasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel