Checul pufos cu cacao fără praf de copt este simplu de făcut și foarte gustos. Merge de minune lângă o cană de lapte sau pentru pachețelul copiilor. Este rețeta care ne scoate din impas în weekenduri, atunci când avem poftă să mâncăm ceva dulce.
- 8 ouă
- 300 grame făină
- 250 grame zahăr
- 2 linguri cacao
- esență vanilie
- un praf de sare
- 5 linguri de ulei
Înainte de toate, asigurați-vă că toate ingredientele sunt la temperatura camere. Adesea ignorat, acest pas este foarte important pentru a obține un chec pufos fără praf de copt perfect.
Separăm albușurile de gălbenușuri cu atenție, apoi mixăm albușurile până devin o spumă tare. Pentru a obține consistența perfectă, în albușuri se pune un praf de sare și câteva picături de zeamă de lămâie.
După ce am obținut spuma, încorporăm zahărul, iar apoi punem și gălbenușurile unul câte unul, amestecând cu o paletă de sus în jos. După ce au fost încorporate și gălbenușurile, adăugăm esența de vanilie și uleiul. Cernem făina și o punem peste compoziția obținută.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, punem trei sferturi din compoziția obținută.
În compoziția rămasă punem cele 2 linguri de cacao și amestecăm. Punem compoziția cu cacao peste cealaltă, iar cu ajutorul unei scobitori amestecăm puțin în tavă.
Checul se dă la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 45 minute. La sfârșitul celor 45 minute facem testul cu scobitoarea.
Când scoatem checul din cuptor îl putem pudra cu zahăr, însă nu e obligatoriu.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News