Chec pufos cu ciocolată este un desert foarte moale, cu un gust irezistibil. Va fi vedeta mesei, indiferent de categoria de vârstă.
Prepararea acestui chec este destul de simplă și, chiar dacă trebuie să așteptați puțin mai mult timp pentru coacere, așteptarea merită cu siguranță. Rezultatul este un preparat parfumat și moale, făcută cu ingrediente autentice pe care le avem adesea deja în cămară, cum ar fi făină, ouă, zahăr, unt și cacao.
Una dintre multele variante ale mult iubitei prăjituri de origine britanică, checul pufos cu ciocolată este cu siguranță apreciat de toți.
Această variantă este îmbogățită cu un ganache de ciocolată neagră, care transformă checul dintr-o prăjitură delicioasă pentru micul dejun într-un desert perfect în doar doi pași.
- 200 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 200 g lapte
- 120 g unt
- 200 g făină
- 50 g amidon de cartofi
- 30 g cacao
- 16 g praf de copt
- 150 g ciocolată neagră
Pentru ganache ai nevoie de:
- 150 ml de smântână proaspătă
- 200 g ciocolată neagră
Pentru a pregăti acest chec pufos cu ciocolată, mai întâi se bat ouăle cu zahărul pudră, folosind un mixer electric. Lucrați amestecul până când devine ușor și cremos, apoi adăugați untul topit și turnați laptele.
Se cerne și se încorporează făina 00, amidonul de cartofi și praful de copt. Se amestecă cu grijă pentru a amesteca bine ingredientele. La final adăugăm praful de cacao amară și ciocolata neagră tocată grosier.
Se amestecă totul cu o spatulă sau cu o lingură, apoi se toarnă amestecul într-o tavă de chec de 28x10 cm, în prealabil unsă cu unt și făinată.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180° timp de 50-55 de minute în modul ventilator. Dacă folosiți un cuptor static, coaceți la 180° timp de 55-60 de minute.
Întotdeauna verificați dacă prăjitura este gătită cu testul scobitorii: dacă aceasta iese uscată, prăjitura este gata.
Pentru ca acest desert genial să fie și mai delicios, putem pregăti ganache de ciocolată cu care să-l acoperim.
Cum se face: într-o cratiță mică, aducem smântâna proaspătă la fierbere și apoi adăugăm ciocolata neagră tocată.
Se oprește focul, se așteaptă câteva momente pentru ca căldura să înmoaie ciocolata, apoi se amestecă cu un mixer de mână până când amestecul este omogen și cremos. Se transferă într-un bol și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Atunci când checul pufos este rece, se scoate din formă și se așază pe o farfurie de servit. Cu ajutorul unei spatule, se acoperă suprafața cu ganache și, dacă doriți, cu alune sau fistic măcinat.
La final, acest chec pufos cu ciocolată vă arăta genial.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News