Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Chec de ciocolată. Un desert magic, cu o aromă inedită. Are un singur neajuns: se termină repede de pe masă
WhatsApp
Dacă ciocolata este desertul tău preferat, atunci trebuie să pregătești neapărat această rețetă. Cu acest desert, vei descoperi o aromă nouă și inedită, care îți va da o notă de bună dispoziție. Toate ingredientele necesare le puteți găsi chiar în propria cămară, iar prepararea propriu-zisă a acestui tort nu este complicată.
Chec de ciocolată. Un desert magic, cu o aromă inedită. Are un singur neajuns se termină repede de pe masa

Acest desert cu ciocolată perfect pentru micul dejun sau pentru o gustare, pentru a obține cantitatea potrivită de gust și energie fără a fi prea grea. Totodată, este un desert excelent la sfârșitul mesei.  

Ingrediente pentru blat:

3 ouă,

200 ml lapte,

200 de grame de făină,

240 de grame de zahăr,

90 de grame de pudră de cacao,

150 ml ulei de gătit,

100 grame de chipsuri de ciocolată,

21 grame de praf de copt.

 

Ingrediente pentru sirop:

160 de grame de zahăr,

200 ml apă,

50 de grame de unt sau margarină,

45 de grame de cacao pudră.

 

Chec de ciocolată. Un desert magic, cu o aromă inedită. Are un singur neajuns: se termină repede de pe masă. PREPARAREA

 

Într-o cratiță, pe care o puneți pe foc, turnați 160 grame zahăr, 45 grame cacao pudră, 50 grame unt și 200 ml apă. Apoi amestecați totul folosind un tel până când amestecul ajunge la fierbere. 

 

Încercați și:  Cel mai simplu și pufos chec de post. Fără lapte și fără ouă. Gata într-o clipa, cu doar 170 de calorii

 

Într-un castron separat, puneți cele 3 ouă, pe care le bateți  câteva minute cu telul electric până când amestecul devine spumos. Se adaugă apoi 240 de grame de zahar și se mixează în continuare cu mixerul electric. Se toarnă apoi 90 grame cacao pudră, 200 grame făină albă, 200 ml lapte și 150 ml ulei de gătit.

 

Vedeți și:  Prăjitură fabuloasă fără făină și fără zahăr. Excelentă pentru cei care sunt la dietă

Amestecați mereu cu telul electric și, la final, se adaugă 21 grame de praf de copt. Acum luați o formă de copt, cu diametrul de aproximativ 27 cm, ungeți-o cu unt și turnați în ea amestecul de ciocolată pe care tocmai l-ați pregătit. Apoi turnați peste aluat siropul pe care l-ați pregătit la început.

 

Puteți încerca și:  Am găsit cea mai bună prăjitură cu ciocolată, fără făină. E gata în câteva minute și ai nevoie de doar 5 ingrediente

Tava se da într-un cuptor preîncălzit și prăjitura se coace aproximativ 50 de minute. După ce s-a copt, prăjitura se scoate din formă, răsturnând-o cu susul în jos și așezând-o pe un vas de servire.

Suprafața desertului se decorează cu chipsurile de ciocolată și se servește pe masă. Eventualii tăi oaspeți vor fi uimiți de atâta bunătate. Succesul este garantat! Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel