Pentru checul cu nuci, fără făină și fără drojdie aveți nevoie de următoarele ingrediente:
4 ouă
230 grame de nuci
200 grame de zahăr granulat.
Pentru acest desert, tocați fin nucile într-un blender. Mixați-le până obțineți un fel de făină. Separați gălbenușurile de albușuri și două boluri diferite. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați o matriță cu un diametru de aproximativ 20 de centimetri cu hârtie pergament.
Încercați și rețeta. Cozonac fără frământare, pufos și aromat - Cea mai simplă rețetă
Bateți gălbenușurile cu zahărul până când amestecul devine pufos și lucios. Adăugați nucile tocate și amestecați ușor, încorporându-le complet.
De asemenea, bateți albușurile cu un vârf de sare până se înțepenesc și adăugați-le la amestecul de nuci. Încorporați-le cu o spatulă, amestecând ușor de jos în sus.
Dacă v-a plăcut rețeta de Chec cu nuci, fără făină și fără drojdie, cu siguranță o să-ți placă și cea de Chec cu nuci și mălai. Rețeta unui desert ca la bunica. Vă veți aminti de gustul copilăriei
Turnați apoi amestecul în matriță și îl gătiți, la cuptor aproximativ 35 de minute. Checul este gata atunci cânt trece testul scobitorii. Când este gata, se lasă să se răcească. Checul se servește cu o ceașcă de cafea aromată. Poftă bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News