Ingredientele pentru opt porții:
400 de grame de ricotta ușoară;
100 de grame de fructe de padure asortate (de asemenea, pot fi congelate);
60 de grame de amidon de porumb;
50 de grame de stevia,
100 de grame de zahăr granulat obișnuit;
trei ouă;
un plic de vaniline;
sare.
Puneți ricotta într-un castron, adăugați un praf de sare și amestecați cu o furculiță până se va înmuia ricotta. Adăugați apoi stevia, ouăle și amidonul de porumb. Se amesteca totul bine până se obține o masă omogenă, moale și cremoasă.
Vă sugerăm să preparați și: Chec din sfeclă roșie. Un desert surprinzător de pufos și delicios. Toți prietenii vor fi surprinși de ideea originală
În acest moment, luați hârtie de copt pe care o udați un pic și o stoarceți, apoi o așterneți pe o tavă, acoperind inclusiv și marginile. Compoziția se toarnă în tava și se nivelează cu o spatulă. Orna și suprafața aluatului cu fructe de pădure. Odată ce ați făcut acest lucru, introduceți tava într-un cuptor cu convecție la 180 de grade, timp de treizeci și cinci de minute.
După 35 de minute se face testul cu scobitoarea și dacă checul este gata se scoate din cuptor, se scoate din formă, iar la final se ornează cu o stropire nu prea generoasa de zahăr pudră. Poftă bună!
Ingredientele necesare:
400 de grame de ricotta ușoară,
100 de grame de fructe de pădure,
50 de grame de stevia,
60 de grame de amidon de porumb,
3 ouă,
1 plic de vaniline,
1 vârf de cuțit de sare.
Punem ricotta într-un recipient și adăugați un praf de sare. Amestecați bine cu tel până când amestecul devine cremos. În acest moment, introducem restul ingredientelor în recipient, cu excepția fructelor de pădure. Amestecăm totul până obținem un aluat absolut lipsit de bulgări și foarte moale.
Încercați și: Prăjitură super cremoasă cu ricotta și iaurt. Un desert ușor, cu doar 150 de calorii
Tapetați o tavă de copt cu hârtie pergament, care trebuie să fie udă. Turnați aluatul în tavă și nivelați-l cu o spatulă. Distribuiți fructele de pădure uniform pe toată suprafața tartei. Coaceți tarta într-un cuptor fierbinte, la 180 grade, timp de 20 - 25 de minute, Când tarta este gata, așteptați să se răcească, apoi o puteți scoate din tavă.
Când veți tăia prima felie, vă veți da seama că acest desert nu are nevoie de multe alte elemente pentru a face o impresie grozavă. Cu toate aceste o puteți decora. Aranjați în jurul feliei niște fructe de pădure proaspete. de asemenea, o puteți stropi cu câteva picături de sirop din fructe de pădure.
Puteți prepara și: Tartă dietetică cu ananas. Un desert ușor, cu un gust exotic. O felie are doar 150 de calorii
Mai mult, puteți pune și puțin iaurt grecesc, pentru a recrea efectul cremă fără a crește caloriile. În orice caz, tarta cremoasă va fi întotdeauna delicioasă. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News