Pentru a face un chec cu ciocolată perfect nu este foarte complicat, însă e nevoie de puțină răbdare. Așteptarea va merita cu siguranță rezultatul: un chec cu ciocolată parfumat și moale, preparat cu ingrediente simple pe care de multe ori le avem deja în cămară, cum ar fi făină, ouă, zahăr, unt și cacao.
Celebrul desert de origine britanică are multe variante, însă cel cu ciocolată este cu siguranță apreciat de toată lumea.
Astăzi vă prezentăm o variantă îmbogățită cu un ganache de ciocolată neagră delicios care o transformă dintr-o prăjitură delicioasă pentru micul dejun într-un desert perfect în doar doi pași.
- 200 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 200 g lapte
- 120 g unt
- 200 g Făină
- 50 g amidon de cartofi
- 30 g cacao
- 16 g praf de copt
- 150 g ciocolată neagră
Pentru ganache ai nevoie de:
- 150 ml de smântână proaspătă
- 200 g ciocolată neagră
Vezi și: Prăjitură cu lâmâie. Un desert rapid și ușor de preparat, cu o aromă intensă și o textură moale
Pentru a pregăti acest chec cu ciocolată, întâi se bat ouăle cu zahărul pudră, folosind un mixer electric. Amestecați până când se obține o consistență cremoasă, apoi adăugați untul topit și turnați laptele.
Se cerne și se încorporează făina, amidonul de cartofi și praful de copt. Se amestecă cu grijă pentru a amesteca bine ingredientele. La final adăugăm cacao și ciocolata neagră tocată grosier.
Se amestecă totul cu o spatulă sau cu o lingură, apoi se toarnă amestecul într-o formă de chec de 28x10 cm, în prealabil tapetată cu unt și făină.
Acest chec cu ciocolată se coace în cuptorul preîncălzit la 180° timp de 50-55 de minute.
Întotdeauna verificați dacă este gata folosind testul scobitorii. Dacă aceasta iese uscată, prăjitura este gata.
Citește și: Mere caramelizate. Rețeta simplă din doar 4 ingrediente care iți aduce pe masă gustul copilăriei
Pentru ca acest desert clasic să fie cu totul special, pregătim un ganache de ciocolată cu care să-l acoperim.
Într-o cratiță mică, aducem smântâna proaspătă la fierbere și apoi adăugăm ciocolata neagră tocată.
Se oprește focul, se așteaptă câteva momente pentru ca căldura să înmoaie ciocolata, apoi se amestecă cu un mixer de mână până când amestecul este omogen și cremos.
Se transferă într-un bol și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Când checul este rece, se scoate din formă și se așază pe o farfurie de servit. Cu o spatulă, se acoperă suprafața cu ganache și, dacă doriți, cu boabe de alune sau fistic.
După ce ați parcurs și acest pas, al nostru chec cu ciocolată e gata. Tot ce-ți rămâne de făcut este să-l tai și să-l servești.
Poftă bună!
Dacă totuși preferi checul simplu, îl poți servi fără ganache de ciocolată, doar cu un praf de zahăr pudră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News