Ingrediente pentru nouă porții:
350 de grame de banane (mari);
80 de grame de făină de cocos;
20 de grame de iaurt;
12 grame praf de cacao neindulcit;
10 grame praf de copt;
10 grame de vanilie;
două ouă;
o linguriță de miere.
Pentru glazură: 60 mililitri de lapte; 60 de grame de ciocolată neagră.
Curățați bananele și tăiați-le în bucăți pe care le pasați cu robotul de bucătărie. Trebuie să obțineți un amestec destul de neted și omogen. Dacă au mai rămas bucăți, le putem zdrobi cu o furculiță.
Încercați și: Negresă de ciocolată, cu nucă și mentă. Un desert delicios și irezistibil, în zilele aride de vară
În acest moment, adăugați mierea, iaurtul, făina de cocos, cacao, vanilia și praful de copt, apoi amestecați toate ingredientele până când obțineți un amestec catifelat și fără bucăți.
Vă sugerăm și: Fursecuri de migdale cu ciocolată și nucă de cocos. Secretul cofetarilor italieni pentru un desert senzațional
Ouăle se pun într-un castron și se mixează, timp de 3 minute, cu un tel electric. După ce ați făcut acest lucru, turnați ouăle în aluatul de mai sus și încorporați-le ușor cu o spatulă, amestecând întotdeauna într-o singură direcție, de jos în sus.
Ar putea să vă placă și: Clătite cu nucă de cocos, o capodoperă a micului dejun sănătos. Copii vor fi încântați de acest desert delicios
Luați o tavă cu diametru 20 pe 20, o ungeți cu unt și turnați în ea compoziția pregătită, care trebuie nivelat apoi cu o spatulă. Tava se dă într-un cuptor preîncălzit, la 180 grade, pentru o jumătate de oră.
Între timp, puteți pregăti glazura: ciocolata se topește în lapte, amestecând bine cu o spatulă. După o jumătate de oră, când checul este gata, se înțepă suprafața cu o scobitoare și se ornează cu glazură. Lăsați checul să se răcească, apoi doar îl feliați și âl puteți pune pe masă. Poftă bună!
Desert ușor din două ingrediente. Este gata în 10 minute și nu conține zahăr
Timp de pregătire: 15 minute, timp de gătit: 30 minute, timp total: 45 minute, porții: 9, calorii: 135 pe porție.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News