Ingrediente pentru chec cu ciocolată și ceai negru:
3 lingurițe de ceai negru,
100 grame ciocolată neagră,
½ pachet de unt,
3 ouă,
100 grame zahăr sau 50 grame de îndulcitor natural,
sare, cam un vârf de linguriță
¾ ceașcă de făină,
zahar pudră.
Încălzește cuptorul și pregătește o tavă de copt, care trebuie unsă cu puțin unt sau tapetată cu foaie de pergament. Pentru ca hârtia de copt să adere mai bine de tavă se recomanda să fie udată cu apă și stoarsă. Între timp, pune ceaiul să se infuzeze, timp de 3 minute într-o jumătate de ceașcă de apă fierbinte.
Încercați și: Prăjitură cu ciocolată și maioneză. Un desert original și uimitor de delicios, cu care își vei cuceri oaspeții
Topește ciocolata și untul în infuzia de ceai. Lasă totul să se răcească.
Într-un bol, amestecă bine gălbenușurile cu zahăr sau îndulcitor natural. Adaugă-le apoi în compoziția cu ciocolată și amestecă bine totul.
În alt bol, mixează albușurile până se întăresc. Adaugă-le în compoziția pregătită anterior. Pune totul la cuptor timp de 45 de minute sau până e gata. Vă recomandăm să faceți testul scobitorii: dacă rămâne aluat pe ea, înseamnă ca mai trebuie lăsată la copt.
Ați putea încerca și. Chec pufos și fraged de post. Fără lapte și fără ouă, gata într-o clipă!
Când checul este gata, se ornează cu zahăr pudră. De asemenea îl puteți orna cu frișcă, dar nu uitați că aceasta vă va aduce un surplus de calorii.
Desertul este gata pentru a fi savurat împreună cu o ceașca de ceai negru sau o cafea aromată. Pofta buna!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News