Pentru a pregăti un chec delicios cu apă, veți avea nevoie de:
200 de grame de făină,
200 ml apă caldă,
100 de grame de îndulcitor Stevia sau 150 grame de zaher normal,
60 ml ulei de floarea soarelui,
16 grame de praf de copt,
2 oua întregi
Pentru decor: zahăr pudră.
Într-un bol, se toarnă apa caldă, se adaugă făina și îndulcitorul. Amestecați cu un tel manual. Apoi adăugați uleiului de semințe și celor două ouă întregi. Amestecați bine.
Încercați și: Chec cremos în două culori. Delicios și ușor de făcut. O felie are doar 180 de calorii
Ulterior, se adaugă un vârf de sare fină și praful de copt. Trebuie să obțineți un amestec gros și fără bulgări. Tapetați o tigaie rotundă cu hârtie de copt și transferați în ea aluatul. Coaceți checul într-un cuptor preîncălzit, timp de aproximativ 40-45 de minute. Odată ce este gata, scoateți-l din cuptor și, când s-a răcit, presărați-l cu zahăr pudră.
Ar putea să vă placă și: Plăcintă cu mere și portocale. Descoperiți un deliciu culinar de zile mari. O felie are doar 170 de calorii
Puteți pregăti tortul și fără a folosi ouă. Veți avea nevoie de:
250 ml apă caldă,
250 de grame de făină,
150 de grame de zahăr pudră,
40 ml ulei de semințe,
16 grame praf de copt,
1 plic de vanilie,
1 lămâie
Pentru decor: zahăr pudră.
Se toarnă apa călduță și uleiul de semințe într-un borcan. Închideți borcanul cu capacul și agitați-l bine. Într-un castron combinați făina și praful de copt și amestecați-le cu o lingură. Adăugați coaja de lămâie și apa cu uleiul din borcan. Amestecați totul cu grijă, apoi adăugați și sucul de lămâie. Se amestecă din nou.
Vă sugerăm și: Brioșe cu caise. Un desert senzațional de vară. Fără unt și cu doar 125 de calorii pe porție
Tapetați o tavă cu hârtie pergament și transferați amestecul în ea. Se coace la cuptor la 180° C, timp de 45 de minute. Lasă checul să se răcească și presară-l cu zahăr pudră. Ulterior îl puteți servi cu familia sau prietenii. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News