Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Certificatul verde COVID, implantat în piele sub forma unui microcip
WhatsApp
Epicenter, un startup suedez, a prezentat un implant cu microcip, de mărimea unui orez, care stochează sub piele pașaportul vaccinului COVID și care este citit cu ajutorul tehnologiei utilizate pentru a efectua plăți fără contact.  

Epicenter, un start-up cu sediul în Stockholm, a dezvăluit un nou mod de a purta cu tine un pașaport pentru vaccinul COVID - într-un microcip implantat sub piele.

Implantul poate fi citit de orice dispozitiv care utilizează protocolul NFC (Near Field Communication) - tehnologie utilizată pentru plăți fără contact.

Într-un videoclip distribuit de Epicenter, Hannes Sjöblad, director de distribuție, are cipul în braț și trece cu un smartphone deasupra acestuia pentru a afla statutul său de vaccinare.

'Implanturile sunt o tehnologie foarte versatilă, care poate fi folosită pentru multe lucruri, iar în acest moment este foarte convenabil să ai pașaportul COVID mereu accesibil pe implant, a declarat acesta într-un comunicat.

'În cazul în care telefonul tău rămâne fără baterie, acesta îți este întotdeauna accesibil. Așa că, bineînțeles, așa folosim această tehnologie astăzi, anul viitor o vom folosi pentru altceva', a declarat Sjoblad.

Microcipul este așezat direct sub piele, fie în braț, fie între degetul mare și arătător. Potrivit lui Sjöblad, procedura este 'complet reversibilă' și nu necesită o aplicație specială pentru telefon.

Cipul este implantat printr-o simplă injecție cu o seringă și, cu un clic, un microcip este injectat în mâna utilizatorului, scrie Daily Mail.

 

Valabilitatea certificatului verde fără doza booster, limitată la 9 luni

 

Recent, Comisia Europeană a decis limitarea la nouă luni a valabilităţii certificatului verde pentru călătoriile intra-europene după vaccinarea anti-COVID-19 cu schema completă alcătuită din două doze (sau o doză în cazul vaccinului Johnson & Johnson), pentru a încuraja astfel vaccinarea cu doza a treia (doza "booster" sau de "supra-rapel"), a anunţat executivul comunitar, potrivit agenţiilor AFP, Reuters şi EFE.

Măsura va fi aplicată din 1 februarie şi este obligatorie pentru toate statele membre ale UE, dacă ea nu va fi respinsă de o majoritate calificată a acestora sau de un vot majoritar împotrivă în Parlamentul European (PE). Dar Comisia Europeană, care s-a consultat în prealabil cu statele membre şi cu PE, se declară încrezătoare că această decizie va fi aprobată.

Această reglementare privind certificatul verde se va aplica numai pentru călătoriile intra-comunitare, deciziile privind folosirea acestui certificat în alte scopuri pe plan intern (accesul în restaurante, la concerte sau la alte evenimente) revenind fiecărui stat membru. Totuşi, Comisia Europeană recomandă statelor membre să aplice în general această regulă de nouă luni a valabilităţii certificatului verde fără doza booster, ca măsură menită să ofere ''claritate'' cetăţenilor.

Limitarea la nouă luni a valabilităţii certificatului de vaccinare în lipsa dozei de supra-rapel a fost propusă luna trecută de Comisia Europeană, ţinând cont de orientările Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC), care a recomandat administrarea dozei "booster" odată cu trecerea a şase luni de la încheierea schemei complete de vaccinare, întrucât eficacitatea vaccinului scade în acest timp.

Durata de valabilitate a certificatelor verzi, stabilită acum la 270 de zile, ''va da cetăţenilor şi companiilor certitudinea de care au nevoie pentru a-şi planifica deplasările în deplină încredere'', a declarat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel