Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cercetătorii au descoperit „o nouă armă” împotriva COVID, „de 30 de ori mai puternică decât Remdesivir”
WhatsApp
La mai bine de un an de la apariția noului coronavirus, cercetătorii încă sunt în căutarea unor tratamente care să diminueze efectele produse de maladia COVID-19.
Foto ILUSTRATIV

O echipă științifică condusă de University of California San Francisco (UCSF) a identificat un tratament foarte promițător în fața SARS-CoV-2: un medicament folosit împotriva cancerului care este „de aproape 30 de ori mai puternic decât Remdesivirul”, unul dintre puținele medicamente antivirale ce au avut efect mai mult sau mai puțin în tratarea bolii.

Cercetarea, publicată luni în revista Science, scoate în evidență un medicament numit Aplidin, care a fost inițial extras dintr-o creatură marină exotică numită Aplidium albicans, găsită în largul coastei Ibiza, transmite Știrile PRO TV.

Aprobat în Australia pentru tratarea mielomului multiplu, un tip de cancer al sângelui, medicamentul nu este disponibil comercial în majoritatea părților lumii și nu este încă aprobat pentru tratamentul împotriva COVID-19, deși a fost testat în câteva zeci de pacienți din Spania.

„Avem nevoie de câteva arme noi în arsenal”, a spus Nevan Krogan, biolog molecular care a condus echipa științifică împreună.

Descopeririea apar într-un moment dificil al pandemiei, când la nivel global au fost identificate mai multe tulpini noi ale virusului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel