Trucurile simple utilizate în bucătărie pot ușura viața oricui, de la cel mai experimentat bucătar, până la cei începători. Descopera în articolul nostru cele mai tari trucuri folosite de bucătarii profesioniști.
Amestecați sos de soia și unt pentru a amplifica instantaneu aroma mâncărurilor sărate.
Amestecul de unt și sos este una dintre combinațiile senzaționale de arome. Este excelent în aproape orice fel de mâncare sărată. Funcționează excelent mai ales cu preparate pe bază de ciuperci.
Înainte să bagi cartofii la copt în cuptorul cu gaz sau electric, pune-i câteva minute în cuptorul cu microunde.
Înțeapă-i cu o furculiță, pune-i la microunde timp de cinci minute, apoi pune-i în cuptor pentru 15 minute. Vei obține cartofi copți perfecți în 20 de minute în loc de o oră. Te asigurăm că ies la fel de delicioși.
Atunci când tai broccoli sau conopidă, întoarce-o mai întâi cu susul în jos. Rotește în timp ce tai partea cu tulpina. Este mult mai ușor și mai curat decât să tai partea înflorită de sus și obții buchețele foarte frumoase.
Pune un cub cu gust de găină în apă în timp ce se fierb pastele. Dacă folosești un strop de apă în sosul de paste, acesta va avea o aromă mai intensă. De asemenea, dublează gustul pastelor.
Păstrați ghimbirul în congelator pentru a-l face mai ușor de ras. Nu trebuie să îl decojiți mai întâi. Poți, dacă vrei, doar să-i cureți coaja.
Adaugă un strop de suc de portocale la pâinea cu banane sau la brioșele cu merișoare. Poate fi suc cumpărat sau suc proaspăt.
După ce tăiați ardeii iuți, frecați-vă mâinile cu ulei de canola sau vegetal, apoi spălați-le cu detergent de vase. Capsaicina, substanța chimică picantă din ardei, se leagă de molecula de ulei, apoi săpunul curăță uleiul de pe mâini. Acest lucru vă permite să evitați un accident nefericit mai târziu.
Folosiți saramură de măsline sau saramură de murături pentru a îmbunătăți mâncărurile sărate. Pot fi folosite la tocănițe sau salată de ton. Adaugă o profunzime plăcută a aromei.
Printre cele mai tari trucuri folosite de bucătarii profesioniști se refera la preparatele pe bază de unt cu usturoi. Puneți întotdeauna coajă de lămâie în sosul de usturoi sau în pâinea cu usturoi. Chiar și adăugând doar un pic se simte o diferență enormă.
Pune legumele la fiert în timpul ultimelor câteva minute de fierbere a pastelor. Acestea absorb amidonul din apă și transformă multe dintre felurile de mâncare în rețete unice.
La unele preparate, în loc să folosești făină pentru a tapeta tavă de copt, folosește zahăr granulat. Zahărul face ca marginile să fie dulci și crocante și te scutește de necesitatea de a folosi glazură.
Adună toate resturile de legume și pune-le într-o pungă în congelator. Când ai strâns suficiente, pune-le la fiert și folosește apa la orez sau linte. Ceapă, usturoi, ardei gras, morcovi, țelină, tulpini de ierburi, orice. Când punga este plină, le pui la fiert și apoi folosești apa în timp ce gătești orez, quinoa sau linte.
Pentru cei mai crocanți cartofi prăjiți sau la cuptor, scufundați-i mai întâi în apă cu gheață. Este un truc bine cunoscut să înmoi cartofii prăjiți în apă cu gheață pentru a-i face crocanți, dar practica standard este să îi înmoi câteva ore. Ori de câte ori tai cartofii pentru a-i prăji în ulei, pune-i într-un bol cu apă cu gheață. Se spală excesul de amidon, se scurg, apoi se usucă. Nu se înmoaie mai mult de câteva minute, dar chiar și această perioadă scurtă este suficientă pentru a-i face foarte crocanți și pentru a reduce semnificativ cât de mult se lipesc.
Dacă supa sau tocănița se dovedește prea sărată, nu e nicio problemă. Tot ce trebuie să faci este să adaugi un strop de oțet. Explicația: acidul echilibrează sarea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News