Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cel mai puternic insecticid natural: furnicile îți vor ocoli casa și grădina
WhatsApp
Vine vara și este esențial să-ți aperi casa și curtea de furnici. Iată cum să o faci în mod natural și ieftin.
Cel mai puternic insecticid natural, furnicile îți vor ocoli casa și grădina. Sursa foto: freepik.com

Odată cu sezonul cald, plantele se trezesc și odată cu ele și micile insecte, care le atacă.  În acest articol îți prezentăm rețeta unui insecticid natural și eficient pentru apărarea grădinii, a curții și a casei.

Printre problemele majore ale plantelor se numără cu siguranță insectele. Insectele care colonizează cel mai frecvent zonele verzi sunt afidele și furnicile, care trebuie ținute sub control deoarece se reproduc foarte repede.

Furnicile sunt responsabile de apariția afidelor, ele fiind cele care le „distribuie” pe diferitele plante și apoi le colectează mierea, un nutrient foarte important.

Mirosul de mucegai din apartament va dispărea pentru totdeauna: cele mai eficiente sfaturi

Furnicile sunt atrase de miere și o folosesc ca sursă de hrană. Această substanță oferă furnicilor o sursă ieftină de energie, pe care o pot folosi pentru a-și construi coloniile și pentru a supraviețui.

Între timp, pentru a produce miere, afidele se hrănesc cu planta, slăbind-o și eliminând toate substanțele care o fac viguroasă. Drept rezultat, planta se ofilește și moare. Așa că este foarte important să verifici plantele și să acționezi prompt dacă găsești afide și furnici.

Astăzi îți prezentăm o metodă naturală, dar foarte eficientă care îți protejează grădina.  Ai nevoie de apă, ulei esențial de lavandă și oțet.

Într-un litru de apă caldă toarnă câteva picături de ulei esențial de lavandă. Lavanda are un miros deosebit de neplăcut pentru furnici, așa că uleiul esențial natural este un element cheie în respingerea lor. Ca ultim pas va trebui să adaugi 100 ml de oțet de mere.

Spune adio petelor de transpirație de pe hainele albe. Prepară cea mai bună pastă de albire

Acest ingredient, cu mirosul său persistent, va îngreuna viața afidelor, deoarece înfundă porii prin care respiră. În plus, fiind un excelent degresant, va curăța planta și de mierea pe care o secretă afidele. În acest fel, combinat cu acțiunea respingătoare a lavandei, oțetul va elimina sursa primară de hrană a furnicilor, care nu vor mai avea motive să rămână pe plante.

Acum nu mai rămâne decât să amesteci totul și să transferi soluția într-o sticlă cu pulverizator. Pentru ca metoda să funcționeze, tot ce trebuie să faci este să pulverizei acest compus pe plantele atacate de afide și furnici până când acestea dispar.

Sfatul este să o faci în timpul celor mai răcoroase ore ale dimineții și serii, pentru a preveni ca soarele să ardă plantele. Pulverizează soluția și în jurul geamurilor și ușilor ca micile insecte să nu intre în casă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel