Vă încurajăm să continuați să citiți pentru a descoperi pas cu pas acest pandișpan delicios.
- 5 ouă
- 1 cană de zahăr (200 grame)
- 2½ căni de făină auto-crescătoare
- 1 cană de lapte
- 5 lingurițe de esență de vanilie
- 150 de grame de unt
- 1 linguriță de praf de copt.
Separăm albușurile de gălbenușuri și rezervăm în recipiente separate. Adăugați untul cu zahărul într-un bol și amestecați bine.
Sfat: Untul trebuie să fie la temperatura camerei pentru a funcționa mai bine.
Apoi, adăugați gălbenușurile rezervate anterior în amestecul de unt și zahăr și bateți pentru a continua pregătirea pandișpanului.
Continuați să adăugați jumătate din făină și jumătate din lapte. Bateți până se încorporează totul.
Sfat: Înainte amestecați făina cu praful de copt.
După ce totul a fost încorporat, adăugăm în amestec restul de lapte și făina și esența de vanilie. Amestecați până obțineți un aluat neted și omogen.
La final, batem albușurile spumă până se întăresc și le adăugăm la amestecul final. Albușurile se bat spumă la final cu scopul de a le integra rapid în amestec și de a da prăjiturii acea textură spongioasă. Nu trebuie bătute mai întâi și rezervate pentru că tind să piarda din volum și asta ar afecta prăjitura.
La final, amestecul se adaugă într-o tavă înfăinată în prealabil, îi dăm câteva lovituri pentru ca aerul să iasă sau să apară bule și îl dăm la cuptor la aproximativ 180 ºC, în funcție de cuptorul dumneavoastră, pentru 40 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Apoi, lăsăm pandișpanul cu vanilie să se odihnească aproximativ 15 minute și trecem la desfacere. Poți umple pandișpanul moale și pufos cu ce îți place mai mult, precum ciocolată sau dulceață de căpșuni. Este o prăjitură bogată pentru a-ți însoți poftele.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News