Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cel mai cunoscut carnaval din lume, organizat fără restricții. Autoritățile cred în eficiența vaccinului anti-Covid
WhatsApp
Unul dintre cele mai așteptate evenimente din lume, carnavalul de la  Rio de Janeiro, s-ar putea desfășura fără restricție. Oficialii orașului se bazează pe imunitatea dată de vaccinul anti-Covid.

Primarul oraşului Rio de Janeiro susține, că se  va face tot posibilul ca ediţia din 2022 a carnavalului să aibă loc fără distanţare socială, bazându-se pe finalizarea, până la acel moment, a campaniei de vaccinare anti-COVID-19, după ce ediţia din 2021 a fost anulată din cauza pandemiei, informează AFP și Agerpres.

Oficialii orașului se bazează pe imunitatea oferită de vaccinul Covid și spun că până în luna noiembrie, numărul celor care se vor imuniza va crește considerabil.

"Până în noiembrie vom vaccina întreaga populaţie din Rio de Janeiro cu cele două doze Din acel moment, probabil că nu vom mai avea restricţii şi cu siguranţă vom organiza carnavalul, unul dintre cele mai mari carnavaluri pe care le vom avea, fără restricţii", a declarat primarul orașului Rio de Janeiro, potrivit sursei citate.

 

Cel mai cunoscut carnaval din lume, organizat fără restricții 

 

Brazilia este una dintre cele mai afectate țări. Rio de Janeiro a înregistra  peste 34.000 de decese cauzate de COVID-19 şi 480.000 de cazuri de la începutul pandemiei, care a lovit puternic Brazilia, a doua ţară cea mai afectată după Statele Unite, cu un bilanţ de aproape 600.000 de morţi.

Carnavalul din Rio Janeiro este un simbol al turismului internațional. Anual, milioane de străini vin doar pentru eveniment care aduce încasări Braziliei de milioane de euro.

În Rio de Janeiro s-au autorizat  meciuri de fotbal sau petreceri fără purtarea obligatorie a măştii, cu condiţia ca participanţii să prezinte un certificat de vaccinare sau un test negativ, notează sursa citată.

.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel