Lumea garniturilor este vastă și delicioasă. Piureul de cartofi are o textură mătăsoasă, impresionantă și este tare gustos! Pentru a obține o textură moale puteți folosi un zdrobitor de cartofi sau chiar o strecurătoare! Asta face un cartof foarte fin. Nu uitați să pasați întotdeauna cartoful cât este fierbinte sau altfel vă va fi greu să îl zdrobiți! Pentru a face cartoful mai rustic, puteți folosi chiar și o furculiță.
Ingrediente:
500 g cartofi
2 linguri de unt topit sau ulei de măsline
1 lingură smântână grasă (opțional, dar recomandat)
Laptele proaspăt/ lapte degresat sau fără lactoză, pentru a regla textura
Sare și piper după gust
Elaborare pas cu pas: Puneți cartofii la fiert într-un cuptor preîncălzit la 200 ° C timp de 1 oră - 1 oră și 30 de minute, în funcție de mărimea cartofilor. Ar trebui să îi poți străpunge cu un cuțit cu o ușurință extremă.
În timp ce sunt încă fierbinți, tăiați-i în două și scoateți interiorul cu o lingură. Este important ca aceștia să fie fierbinți, dacă nu vă va lua mult timp să îi zdrobiți. Aruncați coaja.
Treceți cartoful printr-o presă de cartofi sau zdrobiți-i printr-o strecurătoare, apăsându-i cu spatele unei linguri.
Adăugați untul, smântâna, sarea și piperul și amestecați. Reglați textura cu lapte, așa cum vă place.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News