Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cea mai tare prăjitură cu ciocolată fără coacere e gata în câteva minute. Copiii te vor iubi pe loc, adulții vor exclama "Wow!"
WhatsApp
Prăjitură cu ciocolată și căpșuni fără coacere este un adevărat deliciu. Baza crocantă de biscuiți este umplută cu ganache de ciocolată și căpșuni proaspete, iar rezultatul este unul divin. Iată cum se face. 
Cea mai tare prăjitură cu ciocolată fără coacere e gata în câteva minute

Prăjitura cu ciocolată și căpșuni fără coacere este un adevărat răsfăț, ideală pentru ocaziile în care aveți poftă de ceva dulce sau aveți musafiri și vreți să-i surprindeți.

Are o bază crocantă de biscuiți care, împreună cu gustul ganache-ului de ciocolată și al căpșunilor, îi conferă o un gust unic care îi va încânta pe adulți și pe copii deopotrivă.

Se prepară rapid și ușor și nici măcar nu trebuie să fie coaptă, așa că este perfectă pentru a fi preparată în timpul verii, când ne dorim un desert proaspăt, însă nu dorim să aprindem cuptorul.

Iată cum se face cea mai tare prăjitură cu ciocolată fără coacere.

Ingrediente (pentru o formă de tort de 35x10 cm)

 

- 330 g biscuiți de ciocolată

- 110 g unt

- 200 g ciocolată cu lapte

- 100 g ciocolată neagră

- 200 ml de smântână proaspătă

- 300 g căpșuni

- fistic sau alune de pădure

Cum să faci cea mai tare prăjitură cu ciocolată fără coacere

 

Prepararea acestei tarte nu necesită o îndemânare deosebită. Mai întâi facem baza, mărunțind fin biscuiții cu ajutorul unui mixer. Se transferă biscuiții într-un bol cu untul topit și se amestecă totul pentru a obține un amestec granulat.

Se ia o formă dreptunghiulară, tapetată în prealabil cu hârtie de copt (cantitățile din aceasta rețetă sunt pentru o tava cu dimensiunile 35x10 cm). Repartizăm amestecul în forma de tort, compactându-l și nivelându-l bine, cu dosul unei linguri, atât pe fundul cât și pe marginile laterale.

Se pune la frigider să se întărească timp de aproximativ 30 de minute.

Între timp, pregătim ganache-ul de ciocolată.

Aducem smântâna la punctul de fierbere într-o cratiță mică. Se rupe ciocolata într-un castron și se toarnă crema fierbinte peste ea. Se lasă să se topească timp de câteva minute înainte de a începe să se amestece rapid până când ciocolata se topește și amestecul este neted și moale.

Se spală căpșunile, se îndepărtează tulpinile și se usucă. Se ia baza de biscuiți din frigider, se umple cu ganache de ciocolată și se nivelează suprafața. Așezați căpșunile deasupra bazei de biscuiți pentru a crea un model regulat și puneți tarta la frigider pentru cel puțin 4 ore.

Când este timpul de servit, decorați după cum doriți cu câteva boabe de fistic sau alune. Și gata, prăjitură cu ciocolată fără coacere este pregătită să impresioneze oaspeții.

Poftă bună!

Trucuri pentru a obține cel mai bun desert

 

Tarta se va păstra în frigider cel puțin cinci zile. La această rețetă putem folosi biscuiți cu cacao, cum ar fi Digestive sau Oreo.

Prăjitura cu ciocolată și căpșuni poate fi consumată ca o gustare simplă, alături de un pahar de suc proaspăt stors, dacă o servim copiilor, dar este perfectă și pentru o pauză de ceai sau de cafea.

Se asociază foarte bine cu un vin alb dulce sau cu un vin spumant și poate fi servită și la sfârșitul mesei, ca desert.

Această tartă versatilă și irezistibilă este potrivită și pentru petrecerile aniversare, mai ales pentru cei mici care adoră combinația de ciocolată și căpșuni, dar și pentru a-i surprinde pe cei mai mari, mai ales vara sau primăvara.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel