Cea mai sănătoasă și delicioasă prăjitură. Fără făină, fără amidon și fără ulei.
Ingrediente:
4 oua,
20 de grame de stevia,
sare,
80 de grame de ricotta,
30 de grame de iaurt 5% grăsime,
100 ml lapte.
Separăm gălbenușurile de albușuri. Punem gălbenușurile într-u bol, împreună cu stevia și praful de sare și mixăm până când obținem un amestec pufos. În acest moment adăugăm ricotta, iaurtul și laptele unul după altul.
Încercați și: Prăjitură ușoară cu iaurt. Are doar 100 de calorii, dar este senzațional de bună
Să ne asigurăm că ingredientul anterior este bine încorporat înainte de a-l adăuga pe următorul. După ce obținem o consistență netedă și omogenă, batem albușurile spumă, iar apoi le amestecăm ușor cu prima compoziție.
Vedeți și: Bavareză cu cafea. Fără făină și fără unt. Un desert spectaculos, pentru masa de Revelion
O tavă de tort, cu diametru 18 cm, se tapetează cu hârtie de copt, unsă cu o picătură de ulei. Turnați aluatul în el și coaceți prăjitura în cuptorul încins, pe raftul central, în regim static, la 180, timp de 25-30 de minute. Desertul este gata când suprafața devine aurie.
Puteți încerca și: Prăjitură cu morcovi și iaurt. Un desert fabulos cu doar 140 de calorii
Imediat ce scoatem prăjitura din cuptor o lăsăm să se răcească puțin, apoi o mutăm pe un platou. Suprafața prăjiturii poate fi decorată cu zahăr pudră sau cu topping-ul preferat. Încercați acest desert cu totul special, cu siguranță veți fi uimiți! Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News