Am decis să prezentăm cea mai rapidă rețetă de piept de pui, numai bună atunci când ești pauză de prânz sau după serviciu și nu vrei să mănânci ceva delicios, fără a petrece timp în bucătărie.
Rețeta de piept de pui cu ierburi aromate și cartofi te scoate din impas oricând.
Iată de ce ai nevoie:
Piept de pui dezosat(2-4 bucăți)
-cartofi(8-10 bucăți)
O linguriță de ulei de măsline
Trei lingurițe de unt topit
Cinci căței de usturoi, zdrobiți
Pătrunjet tocat mărunt
Condimente precum rozmarin, oregano, sare și piper
Ardei picanți, tocați mărunt
Spală bine pieptul de pui, fierbe-l, condimentează-l cu sare, piper, boia(dacă îți dorești) și baga-l la cuptorul încins. Când devine carnea moale în interior, scoate-l si unge-l cu puțin unt. Poți presăra verdeață deasupra, pentru a se aromatiza mai bine.
Fierbe cartofi într-o oală cu apă și sare. Nu-i lăsa mai mult de opt minute. Cartofi se fierb pentru a se găti mai ușor și a face acea crustă aurie, scrie morandicom.ro
Într-o tigaie încinsă, pune untul topit și adaugă cartofi fierți, amestecându-i până se rumenesc. Adaugă condimentele și jumătate din pătrunjelul tocat.
Apoi, pune-i de-o parte până este gata pieptul de pui.În aceeași tigaie, adaugă restul de unt, și gătește pieptul de pui, câte un minut pe fiecare parte, adaugă condimentele și pătrunjelul tocat. După ce carnea este gătită, adaugă din nou cartofii și amestecă.Servește imediat, cu puțin chilli deasupra sau parmezan, după gust.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News