Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cea mai delicioasă pizza făcută acasă, cu blat din cartofi. Rețeta surprinzătoare care dă un nou sens preparatului clasic italian
WhatsApp
Pizza cu cartofi nu este o rețetă banală, previzibilă sau chiar plictisitoare, deoarece este cea mai bună soluție pentru o cină apetisantă, gustoasă și sățioasă.
Cea mai delicioasă pizza făcută acasă, cu blat din cartofi. Rețeta surprinzătoare care dă un nou sens preparatului clasic italian

Nu veți găsi un preparat mai gustos decât acesta, deoarece toppingul de iaurt, gălbenuș de ou și legume îl face irezistibil - un amestec exploziv care vă va da pe spate.

Mai mult, dacă doriți, o puteți oferi chiar și ca gustare sărată sau ca aperitiv de casă și, credeți-mă, va face furori în ambele cazuri și nici măcar nu vă va mai rămâne ceva. Și știți de ce? Răspunsul este simplu, pentru că servești familiei sau prietenilor tăi o rețetă delicioasă, cu ingrediente simple.

De asemenea, este perfectă dacă urmați o dietă controlată, deoarece nu conține grăsimi și, spre deosebire de pizza clasică, este mai ușoară. Sunteți gata să vă apucați de treabă? Durează doar câteva minute, procesul nu va dura prea mult, iar dacă urmezi cu atenție toți pașii, nu ai cum să dai greș.

Rețeta de pizza cu cartofi, mai bună decât pizza clasică: mai gustoasă și mai sănătoasă!

 


Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 55 de minute
Timp total: 1 oră și 10 minute
Porții: 8 felii
Calorii: 200 pe felie

Ingrediente

3 cartofi
1 morcov curățat de coajă și dat pe răzătoare
1 ardei roșu tăiat în fâșii
1 roșie tăiată în felii
100 g ceapă tocată mărunt
110 g de făină 00
3 ouă
130 ml iaurt alb
20 ml ulei 
100 g brânză galbanino rasă
puțin pătrunjel tocat
1 g de oregano
3 g de sare
Suficient piper


Mod de preparare

Mai întâi se decojesc cartofii, se dau pe răzătoare într-o strecurătoare așezată deasupra unui castron, se umezesc cu apă și se pun deoparte.

Acum puneți morcovul ras și curățat de coajă într-un castron, adăugați ceapa tocată, cartofii rași, sarea, oregano și piperul și amestecați bine cu o lingură de lemn.

Acum spargeți ouăle într-un castron curat, adăugați iaurtul, uleiul de măsline și făina (după ce ați cernut-o) și amestecați cu un tel de mână pentru a forma un aluat omogen.

Turnați aluatul peste cartofi și celelalte legume și amestecați cu o lingură de lemn, astfel încât ingredientele să fie perfect combinate.

După ce s-a făcut acest lucru, tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt, transferați aluatul și nivelați-l pentru a-l distribui uniform.
La final, coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute la o temperatură de 180°C.

Când este gata, se acoperă cu roșiile feliate, pepperoni tăiat în fâșii și brânza galbanino rasă și se coace pentru încă 25 de minute la o temperatură de 180°C.

Când pizza de cartofi este gata, presărați-o cu puțin pătrunjel tocat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel